Salonit po zlatem nizu

Odigrane so bile tri izmed štirih povratnih tekem četrtfinala slovenskega odbojkarskega pokala za moške. ACH Volleyju in Mariboru se je v polfinalu priključil tudi Salonit Anhovo, ki je izničil prednost Go Volleya.Salonit : Go Volley 3:0, 1:0.

KANAL > Dve uri trajajoč izenačen primorski derbi je pred bučnimi navijači iz obeh taborov poskrbel za tri nize izjemne in izenačene odbojke, po tem pa so Novogoričani, ki so se pred tekmo zaradi velike prednosti iz prvega dvoboja že videli z eno nogo v finalu, izgoreli.

Športna dvorana OŠ, gledalcev 400, sodnika Markelj (Bled) in Jovanović (Komenda); po nizih: 23, 23, 21; zlati niz: 9. Salonit Anhovo: Čabarkapa 21, Dos Santos 19, Česnik 4, Okroglič 13, Marušič 4, Krivec 1, Kovačič (65 od. spr.), Sirk, Lazar, Karnel, Šarić. Trener: Leon Schilling. Go Volley: Savičić 15, Bregar 16, Tomić 13, Filiputti 5, Basaneže 5, Kuburović 2, Vrtovec 5, Konjedic, Maraž (50 od. spr.), Gašparin (40 od. spr.), Marc. Trener: Jasmin Čuturič.

V odločilnem zlatem nizu so v končnici povsem padli, potniki na zaključni turnir najboljše četverice slovenskega pokala pa so odbojkarji Salonita. Cementarji imajo priložnost, da se - tako kot lani - uvrstijo v finale, saj je njihov tekmec na zaključnem turnirju, 24. in 25. januarja premagljivi Maribor.

Go Volley je imel kar nekaj priložnosti, da unovči prednost in postane sam potnik na zaključni turnir četverice. V prvem nizu je skoraj vsaki točki sledilo izenačenje. Po izidu 23:23 sta bila jeziček na tehtnici igralec tekme Dejan Čabarkapa, ki je kot sprejemalec dosegel izjemnih 21 točk, niz pa je zaključil Israel Dos Santos. Čabarkapa je po tekmi povedal: “Posebej bi pohvalil najmlajše, Marušiča in Okrogliča. Kolektivno smo prišli do rezultata, ki ga glede na težave na prvi tekmi nismo pričakovali, a smo po tihem zaradi dobrih iger v prvenstvu upali, da je preobrat mogoč. Nenazadnje je prodor na zaključni turnir slovenskega pokala bil cilj sezone.”

Rezultati povratnih tekem četrtfinala pokala, polfinalisti so v krepkem tisku - Panvita Pomgrad : ACH Volley 1:3, Calcit : Črnuče ACH (2. decembra), Salonit Anhovo : Go Volley 3:0, zlati niz 1:0, Lunos Maribor : Šoštanj Topolšica 3:0, z.n. 1:0; polfinalna para zaključnega turnirja (24. in 25. januarja - ACH Volley : Calcit/Črnuče, Salonit Anhovo : Lunos Maribor.

Podobno dramatičen je bil drugi niz. Po izidu 23:23 je prvo ključno žogo realiziral Čabarkapa, zadnjo za osvojen niz pa odkritje letošnje sezone, kadetski reprezentant, sprejemalec Jure Okroglič, ki je dosegel tudi zadnjo točko za uvrstitev v polfinale: “Treme sploh ni bilo, čeprav sem prvo sezono v prvi članski ligi. Ni bilo česa izgubiti. Dobro nam je steklo in dobro se je končalo. Veselim se svoje prve udeležbe na zaključnem turnirju slovenskega pokala. Tudi tam lahko presenetimo.”

V tretjem nizu je po izidu 13:13 novogoriški sprejem padel, vrstile so se tudi zapravljene žoge v napadu. Zlati niz je bil napet do izida 9:9, potem pa je bilo odpora gostov konec. Novogoriški trener Jasmin Čuturič je povedal: “Za to tekmo smo vsi živeli. Na žalost zaradi poškodbe nisem mogel pomagati ekipi tudi na igrišču. Desetkrat raje bi igral kot gledal svoje fante, kako trpijo na parketu. Igrali so na vso moč, a tudi pod velikim pritiskom, ki ga niso zdržali. Salonit je bil tokrat boljši.”IGOR MUŠIČ


Najbolj brano