Salonit po evropsko

Odbojkarji Salonita Anhovo so v torek zvečer v Kanalu skoraj dve uri in pol mučili polfinalista evropskega pokala CEV, ACH Volley, in izgubili z 2:3. Ponovno je blestel Andraž Paliska s 23 točkami.

Salonitov Andrej Kovačič (7) je prevaral primorsko obarvan blok ACH Volleya z Alanom Komelom (4) in Matejem Vidičem (16). Foto: Leo Caharija
Salonitov Andrej Kovačič (7) je prevaral primorsko obarvan blok ACH Volleya z Alanom Komelom (4) in Matejem Vidičem (16). Foto: Leo Caharija

KANAL > Športna dvorana OŠ, gledalcev 400, sodnika Pevc (Škofja Loka) in Markelj (Bled); po nizih -26, 23, -18, 23, -13.

Salonit Anhovo: Česnik, Koncilja 13, Lazar, J. Kovačič, Bektašević, A. Kovačič 4, Pirih, Paliska 23, Mijatović 6, Bregant 21, Krivec 6. Trener: Andrej Urnaut.

Kdor je mislil, da bo derbi slovenskega odbojkarskega vrha takšen, kot so bili dosedanji (torej formalnost), se je krepko uštel. Čeprav vnaprej odigrana tekma 10. kroga (v soboto igra ACH Volley zaključni turnir Interlige) ni odločala o prvem in drugem mestu, sta ekipi odigrali vrhunsko tekmo. Kanalci so pod vodstvom Andreja Urnauta pokazali največ v tej sezoni in so bili na pragu prve zmage katerega slovenskega kluba nad ACH Volleyem v tej sezoni.

Domači so se odlično borili. Prvi niz so izgubili za las. V nadaljevanju so se vrnili v igro in v petem nizu pošteno namučili favorita. Vodili so s 7:6 in zagrozili še pri zaostanku 13:14. ACH je nastopil v popolni postavi na čelu z reprezentantoma evropske prvakinje Srbije Milanom Rašićem in Urošem Kovačevićem, dobro pa sta igrala tudi nekdanja kanalska odbojkarja pri gostih Alan Komel (8) in Matej Vidič (11).

Salonit čaka danes še preložena tekma 9. kroga v Kamniku, ki je za uvrstitev obeh ekip nepomembna. Cementarjem se sodeč po formi obeta zanesljiva uvrstitev v polfinale (v četrtfinalu bo tekmec Kropa) in zelo verjetno preboj v finale, kjer bo spet priložnost za poskus presenečenja proti ACH Volleyu. Še posebej, če prvi napadalec Ljubljančanov Alen Šket ne bo pozdravil kolena. STA, IM


Najbolj brano