Salonit ostal brez najboljšega igralca

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v 1. tekmi malega finala 1. DOL za moške doma premagali Salonit s 3:0 (15, 22, 22). Odbojkarji Calcita Volleyballa so na dobri poti, da letošnje državno prvenstvo končajo na tretjem mestu.

V prvem nizu sobotne tekme se je poškodoval najboljši igralec Salonita Ahnovo Dejan Čabarkapa (levo)  Foto: Igor Mušič
V prvem nizu sobotne tekme se je poškodoval najboljši igralec Salonita Ahnovo Dejan Čabarkapa (levo)  Foto: Igor Mušič

KAMNIK > Na prvi tekmi za tretje mesto so namreč v svoji dvorani brez izgubljenega niza premagali goste iz Kanala, pri katerih se je že v prvem nizu poškodoval njihov najboljši igralec Dejan Čabarkapa. Uspeh kamniških odbojkarjev ni zato nič manjši, za končno tretje mesto pa zdaj potrebujejo le še zmago.

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled). Calcit Volleyball: Hribar, Novljan, T. Štern 14, Kvas, Pokeršnik 1, Ribič,, Štembergar Zupan 14, Brus 7, Hrast, Stavbar 4, Kotnik 13, Ž. Štern 3. Salonit Anhovo: Česnik 7, Šarić, Lazar, Marušič, Karnel, Kovačič, Dos Santos 14, Sirk 9, Mijatović 6, Čabarkapa 2, Okroglič 5, Krivec.

Kanalci so v prvem nizu s tekmeci držali korak vse do izida 11:10, nato pa se je poškodoval Čabarkapa, kar je za njih pomenilo veliko izgubo. Ambrož Sirk ga ni mogel uspešno nadomestiti, samozavest so izgubili tudi soigralci, posledica tega je bila, da so domači na servis Tončka Šterna povedli z 19:11, niz pa mirno pripeljali do konca.

V drugem nizu so se Kanalci bolje upirali. Pri izidu 14:9 v korist domačih sicer ni kazalo, da bi lahko Kamničani imeli težave, toda tekmec se je približal le na točko zaostanka, končnica pa je vendarle pripadla gostiteljem.

Ti so imeli vse niti v svojih rokah tudi v nadaljevanju. Z dobrimi servisi so prišli do vodstva s 7:3, nato pa vse do izida 20:13 prednost večali. Kanalci so se na servis Danijela Šarića in po bloku Daneta Mijatovića domačim še približali na štiri točke zaostanka (18:22), z asom Mijatoviča pa le še na dve točki (22:24), toda Jernej Stavbar je Kamničanom le prinesel zasluženo zmago.

“Delo nam je bilo s poškodbo Čabarkape zelo olajšano, kajti vemo, da je on gonilna sila Salonita že celo sezono. Lahko pohvalim nasprotnike za korektno tekmo, predvsem njihova blokerja sta bila za nas nerešljiva uganka, medtem ko so drugi igrali v okviru svojih sposobnosti. Rezultat je bil glede na igralsko zasedbo na parketu pričakovan. Veseli pa me, da je bil pristop moje ekipe pravi. Izpad iz boja za prvo mesto jih ni iztiril. Morda je bilo dva, tri dni nekoliko zmede v glavah, vendar mislim, da smo ujeli tekmovalni ritem in upam, da bomo tak pristop ponovili tudi v Kanalu,” je dejal domači trener Marko Brumen, medtem ko je gostujoči strateg Leon Schilling priznal, da po poškodbi najboljšega igralca njegova ekipa ni imela možnosti: “Če ostaneš brez svojega najboljšega igralca, je težko igrati. Toda kljub temu smo Kamničanom nudili dober odpor. Motiva v naši ekipi je še dovolj in naredili bomo vse, da se še enkrat vrnemo v Kamnik.”

STA


Najbolj brano