Salonit je na vrhu

V sredo zvečer so bile odigrane tekme 3. kroga prve moške odbojkarske lige. Kanalski Salonit se je po zmagi povzpel na prvo mesto.

Kanalski Salonit se je po zmagi povzpel na prvo mesto Foto: Boĺˇtjan Bensa
Kanalski Salonit se je po zmagi povzpel na prvo mesto Foto: Boĺˇtjan Bensa

1. DOL moški

3. krog - Maribor : Calcit 0:3, Salonit Anhovo : Fužinar 3:0 (18, 17, 15), Go Volley : Šoštanj Topolšica 2:3 (-16, 25, -18, 19, -17), Triglav : Krka 2:3. Vrstni red - Salonit, Calcit, Krka po 6, Panvita Pomgrad, Go Volley po 5, Fužinar 3, Maribor, Šoštanj Topolšica po 2, Triglav 1.

Odbojkarji ACH Volleyja so v prvem krogu lige prvakov v gosteh izgubili z italijanskim podprvakom, Piacenzo z 1:3. Za Slovence je Kanalec Matej Vidič dosegel 7 točk, donedavni član Salonita Janko Bregant pa 13. Včeraj zvečer je krstni nastop v ligi prvakov v dvorani Lokomotive Novosibirsk za avstrijski Dob opravil tudi Kanalec Jani Kovačič.

Salonit : Fužinar 3:0

KANAL > Športna dvorana OŠ, gledalcev 150 , sodnika Markelj (Bled) in Klinar (Žirovnica); po nizih: 18, 17, 15.

Salonit Anhovo: Česnik 6, Dos Santos 12, Marušič, Karnel, Kovačič, Mijatović 12, Čabarkapa 10, Okroglič 12, Krivec 2. Trener : Leon Schilling.

Kanalci so pozdravili poškodbe. V boju z njihovo kompletno prvo postavo koroški povratnik v ligo ni imel stvarnih možnosti za presenečenje. Korošci so bili gostiteljem enakovredni le na začetku nizov.

Go Volley : Šoštanj T. 2:3

NOVA GORICA >Dvorana v š. p., gledalcev 50, sodnika Pevc (Š. Loka) in Novak (Dvor); po nizih: -16, 25, -18, 19, -17.

Go Volley: Vrtovec 9, Marc 1, Basaneže 8, Konjedic, Filiputti 1, Savičič 23, Bregar 10, Tomić 12, Kuburović 7, Gašparin, Maraž. Trener: Jasmin Čuturič

Novogoričani so v domači dvorani na zapravili dragocene točke v boju s tekmecem za uvrstitev v skupino za prvaka. Po zelo slabem začetku je njihova igra nihala po sistemu vroče - hladno, kar je prineslo odločitev o zmagovalcu šele v petem nizu, v katerem so Primorci, ki so vodili do izenačenja na 16. točki, prezgodaj začeli razmišljati o zmagi. V odločilnih trenutkih so bili v bloku in napadu premalo zanesljivi in gostje so prišli do zmage. STA, IM


Najbolj brano