Salonit gladko čez Astec Triglav

Odbojkarji Salonita so v 1. krogu 1. DOL Radenska Classic v Kranju premagali domači Astec Triglav s 3:1 (18, 11, -23, 22).

Odbojkarji Salonita so  Kranju premagali domači Astec Triglav s 3:1 (fotografija je iz arhiva) Foto: Borut Jurca
Odbojkarji Salonita so Kranju premagali domači Astec Triglav s 3:1 (fotografija je iz arhiva) Foto: Borut Jurca

KRANJ> Gosti so predvsem po zaslugi novinca v ekipi Dejana Čabarkape že na začetku tekme prišli do treh točk prednosti, ki so jo do drugega tehničnega odmora še za točko povečali.

Športna dvorana Planina, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter), Skok (Rečica ob Savinji). Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec, S. Hafner 2, Jovanov, Bilandžić 2, Močnik 9, Rop 14, Bežek, Štembergar Zupan 17, T. Hafner 8, Perhaj, Rezar 4. Salonit Anhovo: Česnik, Koncilja 10, Lazar, J. Kovačič, A. Kovačič 12, Pirih, Paliska 2, Mijatovič 5, Bregant 15, Jereb 1, Krivec, Čabarkapa 13.

Do prave zmede v domačih vrstah je prišlo na začetku drugega niza. Primorci so povedli z 8:1 in 13:2, jasno je bilo, da bodo prišli tudi do vodstva z 2:0.

A nato so varovanci Mateja Mačka, ki je po prejšnji sezoni na klopi zamenjal Tineta Sattlerja, vendarle strnili svoje vrste in zaigrali bolje. Tretji niz je bil sicer izenačen do drugega tehničnega odmora, toda po njem so Gorenjci povedli z 19:15. Gostujoči trener Andrej Urnaut je vzel odmor, ki takoj ni obrodil sadov, a po zaostanku z 21:24 je točko najprej prispeval Daniel Koncilja, nato je Andrej Kovačič dosegel še as. Da pa ni prišlo do popolnega preobrata, je poskrbel domači kapetan Sašo Rop.

Go Volley je proti ekipi Šoštanj Topolšica zmagal s 3:1 (-20, 20, 19, 22).

Osvojeni niz je Kranjčanom dal dodaten zagon, tako da so bili tudi v četrtem nizu enakovredni. Ob drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:14, vendar nato dopustili tekmecem pet zaporednih točk, kar se je izkazalo za odločilno. Po zaostanku treh točk so se vrnili v igro, se nekajkrat približali na točko zaostanka, toda izenačiti jim ni uspelo.

STA


Najbolj brano