Salonit bo praznoval prvi

Fantje in dekleta so končali jesenski del odbojkarskega prvenstva. Kanalci odhajajo na božično praznovanje prvi, Koprčanke pa četrte. Jesenske drugoligaške prvakinje so Ankarančanke, tretjeligaške pa Izolanke.

Na tekmi s Krko je bil najučinkovitejši mož Go Volleya Danijel Filiputti (v bloku) Foto: Igor Mušič
Na tekmi s Krko je bil najučinkovitejši mož Go Volleya Danijel Filiputti (v bloku) Foto: Igor Mušič

1. DOL moški

15. krog - Triglav : Maribor 2:3, Šoštanj Topolšica : Calcit 2:3, Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo 3:2 (-21, -23, 19, 21, 12), Go Volley : Krka 3:1 (20, 17, -14, 21).

Primorska para 16. kroga (11. januarja) - Salonit Anhovo : Šoštanj Topolšica, Calcit : GoVolley.

Go Volley : Krka 3:1

NOVA GORICA > Dvorana v športnem parku, gledalcev 55, sodnika J. in L. Globačnik (oba Topolšica); po nizih: 20, 17, -14, 21.

Go Volley: Vrtovec 13, Križanič 1, Marc, Basaneže 5, Čuturić, Konjedic, Filiputti 15, Savičić 14, Bregar 5, Kuburović 8, Gašparin, Maraž. Trener: Jasmin Čuturič.

Srednjeevropska liga, moški 9. krog - Kecskemet : ACH Volley 0:3 (za ACH Janko Bregant 19, Matej Vidič 6); vrstni red - 1. ACH 25, 2. Posojilnica Aich Dob 19 (7 ekip).

Novogoričani, za katere ni igral sicer standardni sprejemalec, poškodovani Dalibor Tomić, so se s predzadnjimi, a žilavimi Dolenjci po nepotrebnem mučili uro in 45 minut. Na koncu so le zmagali in so tri kroge pred koncem prvega dela DP z eno nogo že v skupini za prvaka. V prvem nizu so Primorci kljub veliki borbenosti gostov vodili igro z učinkom v napadu in pri mreži, izkazala pa sta se izkazala mlada odbojkarja domače šole Matic Vrtovec in Danijel Filiputti. V drugem nizu, ko sta ob stabilnem domačem servisu svoje dodala še blokerja Miha Bregar in Gregor Basaneže, so Dolenjci le statirali, v začetku tretjega pa je Go Volley obstal, kot da bi se tekma igrala le dva niza. Premalo agresivna igra z velikim številom napak je Krki omogočila preobrat, domačim pa niso pomagale niti številne menjave. V višjo prestavo je Go Volley prestavil šele po zaostanku 8:9 v četrtem nizu, ko je natančnost gostov pod močnimi servisi kapetana Darija Savičića in dobro postavljenim blokom popustila, v končnici pa je bil neustavljiv Filiputti. IM

P. Pomgrad : Salonit 3:2

MURSKA SOBOTA > Dvorana OŠ I, gledalcev 200, sodnika Gril in Grilova (oba Limbuš); po nizih: -21, -23, 19, 21, 12.

Salonit Anhovo: Česnik 8, Lazar, Marušič 7, Karnel, Dos Santos 22, Sirk, Čabarkapa 27, Okroglič 15, Krivec 1, Kovačič. Trener: Leon Schilling.

Prekmurci so bili v svoji dvorani strup za Kanalce tudi v časih, ko so si lahko cementarji privoščili precej kakovostnejše moštvo od letošnjega. Zato njihova zmaga po tem, ko je Salonit zašel v krizo v tretjem nizu, ni presenečenje. Salonit, kjer so po sili razmer postavili igro brez pravega napadalca in z le enim blokerjem, je dobro začel. S hitro igro in porazdelitvijo bremen med vse odbojkarje je zanesljivo dobil prvi niz. V drugem so domači z večjim izborom izkušenih visokih igralcev že pokazali zobe in skozi njihove dolge roke sta našla pot le še kapetan Dejan Čabarkapa in najvišji na igrišču, Israel Dos Santos, kar pa je bilo dovolj za vodstvo z 2:0. V tretjem in četrtem nizu je ob odličnem prekmurskem servisu in bloku Salonitu začelo zmanjkovati rešitev v napadu, na drugi strani pa se je razigral dva metra visoki napadalec Aljoša Bogožalec. Peti niz je bil zanimiv do izida 9:10, po tem pa sta težke žoge za domače realizirala tudi preostala dvometraša, Andrej Tot in Uroš Pavlovič.STA, IM

1. DOL ženske

11. krog - Go Volley : Kema Puconci 3:1 (17, -23, 10, 19), Aliansa : Formis 1:3, Vital : Luka Koper 1:3 (-17, 19, -19, -22), Zgornja Gorenjska : Braslovče 0:3.

Primorska para 11. kroga (11. januarja) - Braslovče : Go Volley, Luka Koper : Aliansa.

Go Volley : Kema Puconci 3:1

NOVA GORICA > Dvorana v športnem parku, gledalcev 50, sodnika L. in J. Globačnik (oba Topolšica); po nizih: 17, -23, 10, 19).

Go Volley: Bavdaž 3, Leban Čičič 5, P. Marušič 1, Grudina 21, Spačal 16, Kolbl 19, Zavratnik 2, Prislan Kodelja, Pahor. Trener: Vasja Samec Lipicer.

Novogoričanke so z zmago nad favoritinjami iz Prekmurja še v boju za uvrstitev v skupino za prvaka, ta pa je dosegljiva tudi tudi trem njihovim zasledovalkam. Tokrat je z izjemnim učinkom v napadu (11 uspešnih akcij) in pri mreži (10 blokov) zablestela mlada Tina Grudina, pričakovan delež pa sta dodali še standardni članici udarne zasedbe Katarina Spačal in Teja Kolbl. V drugem nizu so z napakami domačinke dovolile Prekmurkam preobrat, v četrtem in petem nizu pa je Go Volley zagospodaril na igrišču. IM

Vital : Luka Koper 1:3

LJUBLJANA > Dvorana ŠD Krim, gledalcev 50, sodnika Suljkanović in Tovornik (oba Mb); po nizih: -17, 19, -19, -22.

Luka Koper: Barič 14, A. Lucas, Jančar 1, Kušar, Ferlinc 6, D. Lucas 13, Pekić 11, Lovšin, Vedlin, Korošec 3, Kaker 9, Flego. Trener: Marko Kalc.

Koprčanke so se z zmago proti Ljubljančankam, obogatenim s kolonijo nekdanjih odbojkaric obeh primorskih ligašev (Vogrič, Handanović, Crnjac, Jović) prebile na četrto mesto, ki še vodi v skupino za prvaka. Tokrat so z raznovrstno igro napadale z vseh položajev in gladko dobile prvi niz. Po napakah v drugem so se Koprčanke spet pobrale in zanesljivo nadaljevale do končne zmage. STA, IM


Najbolj brano