Primorskim odbojkarjem zmaga in poraz

Odbojkarji Salonita Anhovo so v tekmi 16. kroga 1. DOL za moške v Kanalu premagali Šoštanj Topolšico s 3:0 (22, 21, 21). Odbojkarji Calcit Volleyballa pa so premagali Go Volley s 3:1 (-24, 20, 19, 13).

Odbojkarji Salonita Anhovo so  premagali Šoštanj Topolšico s 3:0  Foto: Leo Caharija
Odbojkarji Salonita Anhovo so premagali Šoštanj Topolšico s 3:0  Foto: Leo Caharija

KANAL, KAMNIK > Odbojkarji Šoštanja so v Kanalu lovili presenečenje, ki bi jim podaljšalo nekaj upanja za uvrstitev v modro skupino, a ga niso ujeli.

Salonit potrdil prvo mesto na lestvici

Športna dvorana Kanal, gledalcev 300, sodnika: Markelj (Bled), Kern Kranj). Salonit Anhovo: Česnik, Šarič, Marušič, Karnel, Kovačič, Dos Santos, Sirk, Čabarkapa, Okroglič, Krivec. Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Zupanc, Lipovac, Bojinović, Port, Kumer, Rojnik, Pavič, Menih, Koželnik, Uršič.

V Kanalu niso igrali slabo, bili prvouvrščeni ekipi kljub porazu z 0:3 dostojen tekmec, a so zelo slabo odigrali končnice nizov, tako da se bodo morali sprijazniti, da bodo letos v nadaljevanju prvenstva igrali v zeleni skupini.

Gosti so igrali brez Tadeja Boženka, ki ga je zamenjal Jakob Rojnik, toda to se v igri ni poznalo. Dvoboj so začeli odlično, prišli do vodstva s 7:4, razliko pa so predvsem po zaslugi Žige Zupanca držali do drugega tehničnega odmora. Nato pa sta se v domači vrsti, ki je tokrat na korektorskem mestu igrala z Ambrožem Sirkom, razigrala Urban Česnik in kapetan Dejan Čabarkapa, ki sta poskrbela za izenačenje na 17:17. Gostujoči trener Zoran Kedačič je poskušal domači nalet zaustaviti z menjavami, a je bil učinek kratkotrajen, kajti domači so po izidu 21:21 tekmecem dopustili le še točko.

Drugi niz so domači začeli bolje, saj so pri prvem tehničnem odmoru že vodili z 8:4, prednost treh do štirih točk pa so držali do konca niza. A tudi po zaostanku 0:2 se gostje niso hoteli predati. V tretjem nizu so prevzeli pobudo, jo po prvem tehničnem odmoru izgubili, vendar jo pred drugim odmorom spet vrnili. Vodili so z 18:16, zadnjič pa z 19:18. Nato pa so domači predvsem po zaslugi blokov Česnika in Israela Dos Santosa najprej dosegli tri točke zapored, po vmesni za Šoštanjčane pa ponovili serijo, prišli do zmage in samo potrdili prvo mesto na prvenstveni razpredelnici.

Novogoričanom le prvi niz

Odbojkarji Calcit Volleyballa so se morale krepko potruditi, da so na prvi tekmi v letu 2014 prišli do vseh treh točk. Gostje iz Nove Gorice so slavili v prvem nizu, nato pa so Kamničani vajeti igre počasi le prevzeli v svoje roke in iz niza v niz igrali bolje.

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Štamcar (Mokronog), Novak (Dvor). Calcit Volleyball: Lakner, Hribar 1, Novljan 4, T. Štern, Pokeršnik 14, Ribič 2, Štembergar Zupan 12, Brus 2, Hrast 2, Stavbar 8, Kotnik 17, Ž. Štern 1. Go Volley: Vrtovec 10, Marc, Basaneže 6, Čuturić, Konjedic 1, Filiputti 5, Savičić 10, Bregar 8, Tomić 5, Kuburović 4, Gašparin 1, Maraž 2.

Gostje so s tremi asi na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti, domačini pa so do točk prihajali v glavnem po zaslugi napak Novogoričanov. Tudi do drugega tehničnega odmora so gostje naredili več lastnih napak, a so kljub temu po zaslugi slovenskega kadetskega reprezentanta Matica Vrtovca še naprej vodili z dvema točkama prednosti. Do prve občutnejše prednosti so varovanci Jasmina Čuturića prišli po napadu Darija Savičića za vodstvo z 18:15, toda ko so po njegovi napaki Kamničani prvič v prvem nizu povedli z 19:18, je prvič v tem nizu dišalo po preobratu. V končnici so bili bližje zmagi v nizu domačini, Vrtovec je izenačil, Miha Bregar pa je z dvema zaporednima točkama povedel Go Volley v prednost z 1:0 v nizih.

V drugem nizu so imeli do vodstva z 10:7 pobudo gostujoči odbojkarji. Že pri zaostanku dveh točk (1:3) je Marko Brumen opravil menjavi in Kamničani so vajeti igre počasi prevzeli v svoje roke, čeprav so ob drugem tehničnem odmoru gostje še vodili z dvema točkama prednosti. Do novega izenačenja v drugem nizu je prišlo na 18. točki, do prvega vodstva pa so prišli po še eni napaki gostov (21:20). Do konca niza gostje niso osvojili niti točke, v končnici so naredili šest lastnih napak.

Z odličnimi servisi so si Kamničani do prvega tehničnega odmora v tretjem nizu priigrali tri točke prednosti, na drugi tehnični odmor pa odšli s prednostjo štirih točk. Gostujoči trener je poizkusil z menjavami, toda niti to ni zaustavilo kamniške ekipe. Do konca niza so Novogoričani le nekoliko omilili poraz.

Domača ekipa se samo s točko ni zadovoljila. Še naprej je bila veliko boljša od nasprotnikov na sprejemu, boljša je bila tudi na servisu. Plod takšne igre je bilo vodstvo s šestimi točkami ob drugem tehničnem odmoru. Ko so Kamničani prav po napaki gostov prišli do desetih točk prednosti (22:12), je bilo dokončno jasno, da bodo vse tri točke ostale v Kamniku.

STA


Najbolj brano