Primorski derbi pripadel Koprčankam

Odbojkarice Luke Koper so v tekmi 10. kroga 1. DOL za ženske premagale Go Volley s 3:1 (8, -16, 13, 26). Koprčanke so tudi drugi primorski derbi, tako kot prvega, dobile brez večjih težav. Obe ekipi sta v spodnjem delu prvenstvene razpredelnice, obe pa se še nadejata nastopa v modri skupini

Koprčanke so tudi drugi primorski derbi, tako kot prvega, dobile  brez večjih težav Foto: Primožič/Fpa
Koprčanke so tudi drugi primorski derbi, tako kot prvega, dobile brez večjih težav Foto: Primožič/Fpa

KOPER > Ekipi sta po 10. krogu po točkah zdaj izenačeni.

Koprčanke so se pred časom okrepile s Petro Kramolc, nekdanjo reprezentantko, ki je lani igrala za Calcit Volleyball, pred leti pa tudi za novogoriško ekipo, ki je za uspeh prispevala 13 točk.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Klinar (Žirovnica), Milojević (Ljubljana). Luka Koper: Barič 15, A. Lucas, Jančar 1, Kušar, Ferlinc 4, D. Lucas 17, Kramolc 13, Lovšin, Korošec 3, Pušnik, Kaker 14, Flego. Go Volley: Simčič, Bavdaž 5, Leban Cičič 7, P. Marušič, Grudina 14, Spačal 13, Kolbl 11, Komel 4, Zavratnik 2, Š. Marušič, Prislan Kodelja, Pahor.

Domače igralke so prvi niz dobile ekspresno. Hitro so prišle do prednosti z 8:3, po sedmih zaporednih točkah je bilo 15:3, gostje pa so stežka prihajale do točk. Do konca niza so jih dosegle le še pet, Koprčanke pa so z 1:0 povedle po 20 minutah igre.

V drugem nizu so domačinke vodile le z 2:0, nato so bolje zaigrale gostje. Najprej so izenačile, Koprčanke so dosegle še dve točki, vendar so jim Novogoričanke pobegnile na 8:4 in nato na 11:7. S serijo še sedmih točk so si gostje priigrale lepo prednost za končnico niza. Domačim odbojkaricam je uspelo znižati na 12:19, vendar bližje niso mogle. Gostje so izkoristile drugo zaključno žogo in izenačile na 1:1.

Tretji niz je bil podoben prvemu, saj so Koprčanke hitro pobegnile na šest točk prednosti (12:6), visoko prednost pa zadržale do konca ter po prvi izkoriščeni zaključni žogi povedle z 2:1. Tudi v četrtem nizu so bile domačinke v prednosti vse od začetka. Igralke Go Volleyja so prvič izenačile na deveti točki, nato še na 18. in 20. Koprčanke so v končnici zapravile tri zaključne žoge, četrto pa vendarle izkoristile za četrto prvenstveno zmago.

STA