Preobrat na preobrat

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je včeraj z velikim deležem Primorcev Mitje Gasparinija in Mateja Vidiča na uvodni tekmi olimpijskih kvalifikacij v Osijeku premagala Portugalsko. Danes Slovence čaka Ukrajina.

Portugalce je rešetal Izolan Mitja Gasparini Foto: Igor Mušič
Portugalce je rešetal Izolan Mitja Gasparini Foto: Igor Mušič

Slovenija : Portugalska 3:2

OSIJEK> Dvorana Gradski vrt, gledalcev 400, sodnika Isajlović (Avs.) in Georgouleas (Gr.); po nizih: -26, -19, 19, 23, 18.

Slovenija: Ropret, Satler, Flajs, Urnaut, Škorc, Gasparini, Šket, Vidič, Pajenk, Čebron, Čebulj. Selektor: Veselin Vuković.

Kar dve uri in 35 minut je trajala včerajšnja preobratov polna druga tekma skupine B prvega olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Osijeku. Po tem, ko so Portugalci v torek kar s 3:0 odpravili današnje tekmece Slovencev - Ukrajince, je kazalo, da bodo včeraj tako uspešni tudi v boju s Slovenci. Ti so namreč po zapravljenem prvem nizu, ko niso znali zaključiti pri vodstvu 24:22, v drugem povsem izgubili zbranost in se z napakami premagali sami. Na srečo so se v nadaljevanju izkazale menjave. V napadu je nerazpoloženega Alena Šketa zamenjal sicer nihajoči, a v odločilnih trenutkih učinkoviti Mitja Gasparini, na položaju organizatorja je izkušenega RokaSatlerja dobro zamenjal Gregor Ropret. Blok je bil v prvem delu tekme primorski, a je nato Davor Čebron ostal na klopi, mesto prvega blokerja pa je odlično prevzel Matej Vidič iz Bodreža pri Kanalu, ki je bil mož odločitve za zmago v četrtem nizu. V petem nizu so Slovenci morali ubraniti pet zaključnih žog. Po zaostanku 17:18 sta merilne naprave naravnala dotlej ne prav zanesljiva ključna moža - Izolan Mitja Gasparini s strahovitimi servisi in kapetan, Koteljčan Tine Urnaut z natančnimi napadi, kar je Slovencem prineslo zmago.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano