Poraz, ki je prinesel veselje

Odbojkarice Formisa so v tekmi 14. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Go Volley s 3:2 (21, 24, -22, -22, 6). Odbojkarice Formisa so 13. zmagale v sezoni in še potrdile prvo mesto v prvem delu državnega prvenstva.

 Odbojkarice Go Volley so v soboto sicer izgubile z 2:3, a  so osvojile točko, ki je bila dovolj, da so v boju za uvrstitev na četrto mesto prehitele Koprčanke in se uvrstile v modro skupino  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Odbojkarice Go Volley so v soboto sicer izgubile z 2:3, a so osvojile točko, ki je bila dovolj, da so v boju za uvrstitev na četrto mesto prehitele Koprčanke in se uvrstile v modro skupino  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

HOČE > A po tekmi so bile zagotovo bolj zadovoljne Novogoričanke, ki jim je poraz z 2:3 pomenil isto kot zmago. Osvojile so namreč točko, ki je bila dovolj, da so v boju za uvrstitev na četrto mesto prehitele Koprčanke in se uvrstile v modro skupino, ta se bo borila za prvaka. Do točke pa so prišle po preobratupo dveh nizih jim ni kazalo dobro, a so se vrnile in se po tekmi veselile lepega dosežka.

Športna dvorana Hoče, gledalcev 180, sodnika: Melavc (Šempeter) in Ortl (Polzela). Formis: Vahen Desy 21, Horvat 19, Pintarič 16, Stavbar, Dobnik, Geratič, Gajser 11, Pehnec 3, Grašič 13, Novak, Šijanec.Go Volley: Simčič 1, Bavdaž 1, P. Marušič, Grudina 11, Spačal 32, Kolbl 12, Komel 8, Š. Marušič, Pahor, Leban Čičič 4.

V prvem nizu so pobudo na igrišču imele odbojkarice Formisa, ki so vseskozi vodile. V končnici, ko so priložnost za igro dobile nekatere mlajše odbojkarice, so se gostje nevarno približale, kljub njihovim naletom pa so domače igralke obdržale prednost do konca niza. Podobno je bilo tudi v drugem nizu, le s to razliko, da je bila končnica bolj izenačena, gostiteljice pa so za vodstvo v nizih z 2:0 izrabile tretjo zaključno žogo.

V nadaljevanju tekme je sledil preobrat, za katerega je bila najbolj zaslužna izkušena Katarina Spačal. V tretjem nizu so domačinke vodile s 16:15, toda tekmice se niso predale, zaigrale so bolj zbrano in odločno, povedle za tri točke in osvojile niz. V četrtem nizu je domača vrsta ves čas vodila, nekajkrat za štiri točke - nazadnje je bilo 21:17, a je gostjam v prelomnih trenutkih po neugodnih začetnih udarcih Lane Komel uspel zasuk in izenačenje v nizih.

Peti niz je prinesel nov preobrat. Gostiteljice so zaigrale kot prerojene, povedle s 4:3, nato pa prednost iz točke v točko in dobile tekmo.

STA


Najbolj brano