Oddolžile so se za poraz

Odbojkarice Luke Koper so v tekmi 8. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Braslovče s 3:2 (25, 21, -18, -17, 15). Tokratni dvoboj ekip sredine prvenstvene razpredelnice je bil mnogo bolj pomemben za Koprčanke, ki nikakor niso želele še drugič zapored izgubiti na domačem igrišču.

Koprčanke nikakor niso hotele še drugič zapored izgubiti na domačem igrišču Foto: Primožič/Fpa
Koprčanke nikakor niso hotele še drugič zapored izgubiti na domačem igrišču Foto: Primožič/Fpa

KOPER > Z zmago so se želele približati ekipam, ki so trenutno na prvih štirih mestih, s tem pa ohraniti realne možnosti za uvrstitev v modro skupino.

Poleg tega so se Braslovčankam želele oddolžiti za gladek poraz v prvem krogu.

Vse to jim je delno uspelo, a zagotovo Koprčanke niso stoodstotno zadovoljne, saj se jim je sredi tekme obetalo več kot dve točki, ki sta ju na koncu osvojile. Vodile so namreč že z 2:0, imele zanesljivo prednost tudi v tretjem nizu, vendar je nato prišlo do preobrata, skrajšanega niza, ki je bil praktično preslikava prejšnjih dogodkov, več zbranosti pa so v odločilnih trenutkih pokazale nekoliko bolj izkušene Koprčanke, najbrž pa povsem nezadovoljne niso niti Savinjčanke, ki so prišle do pomembne točke.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 90, sodnika: Atanasov, Kern (oba Kranj). Luka Koper: Barič, A. Lucas, Jančar, Kušar, Ferlinc, D. Lucas, Lovšin, Gojčič Vedlin, Korošec, Pušnik, Kaker, Flego. Braslovče: Bedjanič, Turnšek, Zbičajnik, Bergant, Hribernik, Jerman, Markovič, Mihevc, Marovt, Mihalinec Sobočan, Hribernik.

Gostje so tekmo odlično začele. Z dobrimi servisi so prišle do vodstva z 9:2, tako da ni kazalo, da bi lahko imel niz napeto končnico. A jo je imel, saj so gostiteljice izenačile na 18:18, po zaostanku 21:23 pa so prišle tudi do prve zaključne žoge. Te niso izkoristile, zato pa so tretjo. V drugem nizu so domače povedle s 7:0, gostje so jih lovile, toda ujele jih niso. Ko so Koprčanke v tretjem nizu vodile z 8:4, je marsikdo pričakoval, da se tekma bliža koncu, toda gostje so vstale od mrtvih, popolnoma zagospodarile na igrišču. Gladko so prišle do tretjega niza, nato še do četrtega, tako da je tekmo odločil “tie break”.

V njem so domače povedle s 7:2 in 8:3, nato pa so Savinjčanke osvojile pet točk zapored, zatem pa se je vnel hud boj za zmago. Gostje so vodile z 12:11, kar je bilo tudi njihovo edino vodstvo v petem nizu, toda to je bilo premalo, da bi še drugič v sezoni premagale Primorke.

STA


Najbolj brano