Odbojkarji danes z Makedonci, zmaga je obvezna

Slovenska članska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 15. uri na turnirju skupine A v Wroclawu evropske kvalifikacije začela na tekmi z Makedonijo, na kateri je favorit.

Slovenska članska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 15. uri  na turnirju skupine A v Wroclawu evropske kvalifikacije začela na tekmi z Makedonijo Foto: Miloš Vujinovič/Bobo
Slovenska članska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 15. uri na turnirju skupine A v Wroclawu evropske kvalifikacije začela na tekmi z Makedonijo Foto: Miloš Vujinovič/Bobo

WROCLAW > Slovenci v Wroclawu danes zaradi zgodnjega termina in neatraktivnega tekmeca še ne bodo pod pritiskom navijačev. Tekmec Slovenije bo Makedonija - 26. na minulem EP (Slovenija 13.). Slovenci so tekmeca na januarskih kvalifikacijah za SP premagali v treh nizih - a v vseh na razliko. Popuščanja ne bo smelo biti. Zmaga je obvezna, saj so Makedonci najslabše rangirana ekipa turnirja, ob tem pa naš strokovni štab tekmeca kar dobro pozna. Jutri je z Latvijo (17. na EP) pričakovati težje delo, pa tudi podatkov o tej ekipi Slovencem ni uspelo zbrati kaj dosti. Velesilo Poljsko (9. na EP) bo v domači dvorani izjemno težko presenetiti. Morda lahko to uspe na povratnem turnirju čez teden dni v Stožicah, vendar je realnost slovenskega napredovanja v dodatne kvalifikacije skupno drugo mesto z zmagami na ostalih tekmah.

Glavno nevarnost pri Makedoncih zelo dobro pozna novogoriški organizator naše izbrane vrste Dejan Vinčič. To je njegov soigralec v klubu Milli Piyanga, napadalec Nikola Gjorgjev - najučinkovitejši napadalec turške lige, ki je tudi izvrsten server. Na velikem preizkusu bodo naši sprejemalci, ki so bili na prijateljskih tekmah s Srbijo šibkejši člen ekipe.

Selektor Luka Slabe poudarja: “Dodatne kvalifikacije so obvezne. Na to moramo startati že proti Makedoncem, narediti svoje proti Latvijcem, proti Poljski pa računam na izredno motivacijo. Na obeh turnirjih moramo z Makedonci in Latvijci zbrati vse točke.”

Selektor računa na tiste, ki so stopili na parket že proti Srbiji - torej tudi na Primorce Mitjo Gasparinija, Janija Kovačiča in Dejana Vinčiča. V bloku bo po slovesu Kanalca Mateja Vidiča več odgovornosti padlo na nekdanjega člana Salonita Danijela Koncilijo.

STA, IM


Najbolj brano