Odbojkarice Luke Koper pometle s tekmicami

Odbojkarice Luke Koper so v 2. krogu 1. DOL Radenska Naturelle doma premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:0 (14, 17, 21).

Odbojkarice Luke Koper so v 2. krogu 1. DOL Radenska Naturelle doma premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:0 Foto: Primožič/Fpa
Odbojkarice Luke Koper so v 2. krogu 1. DOL Radenska Naturelle doma premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:0 Foto: Primožič/Fpa

KOPER > Po porazu v Braslovčah so se koprske odbojkarice svojim navijačem želele oddolžiti z zmago proti Zgornji Gorenjski, ki je v prvem krogu premagala Alianso. To jim je tudi uspelo, v dvoboju z Gorenjkami praktično niso imele nikakršnih težav. Nekoliko so se mučile le v tretjem nizu, a so kmalu postavile stvari na svoje mesto in zanesljivo zmagale. Obe ekipi sta imeli obilo težav pri sprejemu, odločil pa je napad, v katerem se je izkazala predvsem Dajana Lucas.

Da Koprčanke treh točk tokrat ne bodo izpustile iz rok, se je dalo napovedovati že pri prvem tehničnem odmoru na tekmi, ko so vodile z 8:3, ob drugem pa so vodile že s 16:6, že takrat je bilo jasno, da bodo povedle z 1:0. V drugem nizu so gostje pri rezultatu 2:3 prvič povedle, toda domače so po izenačenju na 5:5 zaradi slabega sprejema tekmic dosegle deset točk zapored. Vodile so tudi že z 12 točkami razlike, ob zaključku pa dovolile, da so gostje nekoliko zmanjšale zaostanek.

Nezbrana igra Primork v končnici drugega ni bila dobra napoved za tretjega. V njem so že vodile z 11:7, toda takoj po drugem so Gorenjke povedle s 17:14, kar je bil znak za alarm. Nasveti trenerja Marka Kalca pa so vendarle pomagali, njegove varovanke so tekmice ujele na 19. točki, končnico pa zanesljivo dobile.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Novak (Dvor), Adrović (Kamnik).

Luka Koper: Barič 9, A. Lucas, Jančar, Kušar, Ferlinc 7, D. Lucas 15, Lovšin 12, Vedlin, Korošec 2, Pušnik, Kaker 7, Flego.

Zgornja Gorenjska: Pajnik, Blažič 4, Berginc, Bernardi 4, Karič, Dolar 2, Ropret, Rozman 3, Pintar 4, Eržen 10, Čuk 9.

STA


Najbolj brano