Odbojkarice Formisa trdno na prvem mestu

Odbojkarice Keme so v tekmi 6. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Luko Koper s 3:1 (11, -20, 17, 14).

Odbojkarice Keme so v tekmi 6. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Luko Koper s 3:1 Foto: Primožič/Fpa
Odbojkarice Keme so v tekmi 6. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Luko Koper s 3:1 Foto: Primožič/Fpa

HOČE > Odbojkarice Formisa še naprej zmagujejo. Tokrat je bila njihova žrtev ekipa Luke Koper, ki je po četrtem porazu v spodnjem delu lestvice, domačinke pa so s petimi zmagami trdno na prvem mestu. Z izjemo drugega niza so bile gostje nedorasle tekmice gostiteljicam.

Igra domačink v uvodnem nizu je bila na visoki ravni. Dobro so izvajale začetne udarce, ki so igralkam na drugi strani mreže povzročale veliko preglavic. Poleg tega so gostiteljice dobro igrale tudi v obrambi in učinkovito v napadu, saj so točke osvajale v serijah in zlahka dobile niz.

V nadaljevanju so Koprčanke vzpostavile ravnotežje na igrišču. Do rezultata 16:15 je bila igra izenačena, v ključnih trenutkih pa je začel šepati sprejem gostiteljic, tudi začetni udarci niso bili več tako natančni, tako da so si gostje priigrale nekaj točk prednosti in izenačile rezultat v nizih.

Tudi v tretjem nizu so gledalci spremljali izenačeno igro, kajti ob prvem tehničnem odmoru je bil rezultat 7:8 in ob drugem 16:13. Odbojkarice Formisa so v nadaljevanju spet zaigrale bolj zrelo, zanesljivo v obrambi in učinkovito v napadu. Nizale so točke za točko, do konca niza so jih osvojile devet, tekmice pa le štiri.

Igra v četrtem nizu je bila podobna igri v prvem, saj so gostiteljice imele ves čas pobudo. Začetni udarci so spet postali njihovo pomembno orožje, z zanesljivo igro v obrambi in učinkovito v napadu pa so povsem nadigrale koprsko vrsto.

"Če izvzamem igro v drugem nizu, sem zelo zadovoljen s predstavo naših odbojkaric. Tokrat so prikazale tudi zelo borbeno igro, ki se jim je tudi obrestovala," je bil po tekmi vedrega obraza trener Formisa Sebastjan Zorenč.

Športna dvorana, gledalcev 400, sodnika: Miklošičeva in Tovornikova (obe Maribor).

Formis: Reisman, Desy Vahen 17, Horvat 26, Pintarič 11, Stavbar, Dobnik, Šušlek, Gajser 12, Pehnec 1, Grašič 9, Šijanec, Geratič.

Luka Koper: Barič 13, Ferlinc 4, A. Lucas 7, Jančar, Kušar, D. Lucas, Lovšin 8, Gojčič Vedlin 3, Korošec, Pušnik 1, Kaker 14, Flego 2.

STA


Najbolj brano