Nova KBM Branik - Go Volley 3:1

Odbojkarice Nove KBM Branik so v tekmi 5. kroga modre skupine 1. DOL za ženske premagale Go Volley s 3:1 (16, -22, 11, 21). Mariborčanke so se bržčas nadejale gladke zmage, toda tokrat so trčile na ekipo, ki je bila na trenutke zelo razpoložena za igro, katere niti je v rokah držala izkušena Katarina Spačal.

Odbojkarice Nove KBM Branik so v tekmi 5. kroga modre skupine 1. DOL za ženske premagale Go Volley s 3:1 Foto: Igor Mušič
Odbojkarice Nove KBM Branik so v tekmi 5. kroga modre skupine 1. DOL za ženske premagale Go Volley s 3:1 Foto: Igor Mušič

MARIBOR > Po vodstvu Štajerk z 1:0 v nizih so Primorke presenetljivo dobro zaigrale zlasti v drugi polovici drugega niza, ko so se izvile iz domala izgubljenega položaja, v končnici spretno kaznovale vsako napako gostiteljic in se veselile dobljenega niza. Po 1:1 je domača vrsta spet zaigrala tako kot zna, zlahka dobila tretji niz, v četrtem pa so se gostje upirale vse do končnice.

Dvorana Lukna, gledalcev 80, sodnika: Štumpfel (Črna na Koroškem) in Kamnikova (Kotlje). Nova KBM Branik: Mlakar 14, Blagne 18, Kučej 7, Kaučič 12, Ajnihar 1, Igličar 6, Gričnik, Najdič, Starčevič 14, S. Planinšec 5, M. Planinšec 2, Prokovič. Go Volley: Simčič, Vičič, Bavdaž 3, Leban Cicič 5, P. Marušič 1, Grudina 10, Spačal 14, Kolbl 7, Komel 3, Š. Marušič 6, Pahor.

V uvodnem nizu je bila igra izenačena do prvega tehničnega odmora (8:7), v nadaljevanju pa so na igrišču pobudo prevzele mariborske odbojkarice. Te so si z zanesljivo igro do drugega tehničnega odmora priigrale štiri točke prednosti. Gostje se niso vdale. Osvojile so dve točki zapovrstjo, nato pa je mariborska šesterka v igralski zasedbi, ki ne igra pogosto skupaj, spet prevzela vajeti igre v svoje roke. Z nekaj uspešnimi akcijami je povišala vodstvo najprej na pet točk, do konca niza pa na devet.

Podoben potek igre so gledalci spremljali tudi do prvega tehničnega odmora drugega niza, ki se je končal z vodstvom mariborske ekipe z 8:6, nato pa so na igrišču spet zagospodarile gostiteljice. Te so do drugega tehničnega odmora prednost povišale na sedem točk. Borbene Primorke so se v nadaljevanju vrnile v igro, saj so osvojile kar šest točk zapovrstjo, dve v napadu, tri z blokom in eno po napaki domače vrste. Prednost gostiteljic je splahnela na dve točki (17:15), nato pa je sledil preobrat in vodstvo Goričank 19:18. Trener Mariborčank Bruno Najdič je nato v igro poslal Ano Starčevič, Izo Mlakar in Saro Najdič, a tudi udarna šesterka ni uspela zaustaviti naleta tekmic, ki so povedle s 24:21, pri 24:22 pa je Tina Grudina dosegla zmagovito točko v nizu.

V tretjem nizu je prišla do veljave kakovostna razlika med ekipama. Mariborske odbojkarice so zaigrale bolj zavzeto in odločno, ob prvem tehničnem odmoru vodile za štiri točke, ob drugem pa že za sedem. Gostjam kljub srčni igri ni uspelo ustaviti razigrane domače vrste, ki je točke nizala v serijah in po vodstvu 21:10 zlahka osvojila niz. Tudi v uvodnih minutah četrtega niza so več od igre imele mariborske odbojkarice, ki so povedle s 13:6, nato pa zaradi slabega sprejema, zmedene igre v polju in neučinkovite v napadu dovolile gostjam, da so se razigrale in dosegle preobrat (18:19). Toda gostiteljice so v končnici zaigrale bolj zrelo ter osvojile odločilne točke za zmago.

“Na trenutke naša igra ni bila prava. Morda smo igralke tekmo vzele prelahko,” je pojasnila kapetanka mariborske ekipe Mihela Planinšec. “Dobro treniramo in tudi naša igra je iz tekme v tekmo boljša. Nismo bili daleč od presenečenja,” je razložila kapetanka goriške ekipe Katarina Spačal.

STA


Najbolj brano