Na potezi so okrepitve

Danes ob 18. uri bo v dvorani OŠ Koper drugi ženski primorski odbojkarski derbi sezone. Domača Luka Koper je sicer prvega dobila, a ji gre v prvenstvu slabše kot Go Volleyu. Obema grozi skupina za obstanek, k vzponu pa naj bi nekaj prispevale okrepitve.

Največ točk za  zmago na prvem derbiju je za Luko Koper prispevala  Dajana Lucas  (št. 7) Foto: Primožič/Fpa
Največ točk za zmago na prvem derbiju je za Luko Koper prispevala Dajana Lucas (št. 7) Foto: Primožič/Fpa

KOPER > Primorski ženski prvoligaški odbojkarski derbiji so v zadnjih sezonah pomenili tekme zgornjega kakovostnega razreda slovenske odbojke. Letos temu ni tako. Novogoriški klub se je po umiku Hita iz članske odbojke pred grozečim razpadom rešil šele konec avgusta, proračun pa so morali zmanjšati tudi v Luki Koper. Posledice prisilnega pomlajevanja v obeh ekipah so vidne na lestvici.

Rezultati derbijev v zadnjih treh sezonah, sezona 11/12 - Hit N. Gorica : Luka Koper 0:3, Luka Koper : Hit N. Gorica 2:3, Hit N. Gorica : Luka Koper 0:3, Luka Koper : Hit N. Gorica 3:2; 12/13 - Hit N. Gorica : Luka 3:2, Luka Koper : Hit N. Gorica 3:1; 13/14 - Go Volley : Luka Koper 0:3.

Luka Koper, ki je minulo prvenstvo končala tretja, se ta čas nahaja celo na predzadnjem mestu - tri mesta in štiri točke za ljubljanskim Vitalom, ki še drži za rep uvrstitev v skupino za prvaka.

Koprčankam trenutno grozi skupina za obstanek, v kateri so tudi Novogoričanke, ki pa za Vitalom zaostajajo le za točko in imajo ob tem za sabo lansko izkušnjo igranja v skupini za obstanek. Večje breme nujnosti zmage bodo tako nosile domačinke. In kako se bodo s tem spoprijele?

Pomočnik trenerja Sebastjan Mavrič pravi: “Naša gladka zmaga na prvi tekmi v Novi Gorici ne more biti merilo. Novogoričanke so uredile svoje vrste in tokrat nam bo težje. Upam sicer, da nam bo prihod izkušene vsestranske Petre Kramolc prinesel del tega, kar smo poleti izgubili s slovesom Maje Bratož in da bomo na derbiju rezultatsko krivuljo zasukali navzgor.”

Verjetni začetni postavi: Luka Koper - Korošec (organizatorka), D. Lucas (napadalka), Kaker (blokerka), Barič, Kramolc (sprejemalki) Kušar (libero); Go Volley - Zavrtanik (organizatorka) Spačal (napadalka) Grudina (blokerka), Kolbl, Čičić Leban (sprejemalki), Prislan Kodelja (libero).

V obeh ekipah so na voljo vse igralke. Nekaj več težav je pri Go Volleyu, kjer ima težave s preponami izkušena organizatorka Lucija Zavrtanik, vendar pa veteranka primorskih derbijev, Katarina Spačal (za novogoriškega prvoligaša igra že 17. sezono) upa, da to ne bo prevelika ovira: “Računam, da bomo vse lahko igrale. Na voljo sta še mlajši organizatorki in druga dekleta, za zanesljivost pa bi moral poskrbeti prihod Majde Čičić Leban. S tem bomo imeli pri visokih žogah eno taktično možnost več, odločilen pa bo vendarle ekipni pristop. Mlajša dekleta še nihajo. Minuli teden smo z Alianso imeli slab dan in upam, da bomo kot celota tokrat bolj zanesljivi.”

Obe okrepitvi - Petra Kramolc in Majda Čičić Leban - sta se sicer predstavili že v minulem krogu, kar pa do točk še ni pripeljalo. Tokrat bodo oči občinstva in strokovnih štabov bolj uprte vanje, a se ostale mladenke za njima ne bodo smele skrivati. IGOR MUŠIČ


Najbolj brano