Mladinski odbojkarski reprezentanci uspešni v kvalifikacijah za EP

Za slovensko žensko in moško mladinsko odbojkarsko reprezentanco sta se uspešno končala kvalifikacijska turnirja drugega kroga za EP. Dekleta so že na zaključnem turnirju, fante pa čakajo še dodatne kvalifikacije.

Slovenke (v modrem) so v Novi Gorici izgubile le s Hrvaško Foto: Leo Caharija
Slovenke (v modrem) so v Novi Gorici izgubile le s Hrvaško Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, PRAGA>Dekleta so pod vodstvom Bruna Najdiča dobro izkoristila prednost domačega parketa. OZS je namreč ob podpori gostitelja, novogoriškega društva Go šport, turnir skupine B gostila v dvorani športnega parka, kjer so osvojila prvo mesto, v dodatne kvalifikacije gresta Hrvaška in Belgija. Slovenke so premagale Švedsko, izgubile s Hrvaško, potem pa nanizale zmagi z Ukrajino in Španijo. V nedeljo zvečer so na odločilnem dvoboju za prvo mesto in uvrstitev na EP v Turčiji s 3:2 premagale še Belgijo.

V izbrani vrsti so igrale tudi Primorke Eva Mori (Calcit), Teja Kolbl (Hit Nova Gorica), Dajana Lucas in Nuša Ferlinc (obe Luka Koper). Prvi mož organizatorjev, predsednik Go športa Uroš Stanič, sicer direktor odbojkarskih reprezentanc, je zadovoljen: “Turnir je uresničil vsa pričakovanja. Na tekmah naše ekipe je bilo le tu in tam videti prazen sedež v dvorani, prav na vseh dvobojih pa so zaigrale tudi Primorke.”

Fantje so se borili v skupini C v češkem mestu Ždar nad Sazavou. S tretjim mestom so si skupaj s Francozi priborili dodatne kvalifikacije. Pod vodstvom trenerja Go Volleya Sama Miklavca so uvodoma izgubili s Francijo in Španijo, nato pa so si z zmagama nad Češko in Romunijo priborili priložnost, da na zadnji tekmi sami odločijo o svoji usodi. To jim je tudi uspelo, saj so s 3:1 premagali Estonijo. Končna ocena selektorja Sama Miklavca je: “V izjemno težki skupini smo presegli pričakovanja. Odločilna je bila presenetljiva zmaga s Čehi, ki nam je dala samozavest. Vsi Primorci so bili nosilci igre - Jan Gašparin kot libero, Danijel Filiputti in Matevž Lazar pa v napadu.” IM


Najbolj brano