Mladinci in ”tata” Čuturič ustavili Salonit

Pred skoraj polno dvorano novogoriškega športnega parka je domači Go Volley z mešanico veteranov in kadetov po petih nizih in dveh urah ter desetih minutah igre presenetljivo premagal izkušenejši Salonit.

Salonitov prvi napadalec Janko Bregant (modri) je zbral manj točk od obeh mož v bloku Go Volleya, Dejana Čabarkape (levo) in Maria Koncilije (desno) Foto: Leo Caharija
Salonitov prvi napadalec Janko Bregant (modri) je zbral manj točk od obeh mož v bloku Go Volleya, Dejana Čabarkape (levo) in Maria Koncilije (desno) Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> Pretežno domači zasedbi s skupno le dvema tujcema in skoraj sosedski položaj na lestvici so kljub sočasnima tekmama nogometašev in odbojkaric privabile skoraj za polno tribuno navijačev obeh ekip, ki so zaradi napetega poteka tekme in kakovostnega dela sodnikov pripravili odlično vzdušje. Kanalci, ki imajo devet enakovrednih odbojkarjev, so začeli kot favoriti in prišli v končnico s prednostjo 21:17. Kljub napakam, so imeli prvo zaključno žogo, a so zapravili dva napada zapored in prejeli kazen v obliki odločilne točke odličnega Črnogorca Dejana Čabarkape za vodstvo domačih v nizih.

Dvorana v ŠP, gledalcev 400, sodnika Perčič in Adrović (oba Kamnik); po nizih 24, -17, 19, -21, 10. Go Volley: M. Koncilja 15, Markič, Oberdank 9, Krivec 4, Čuturič 28, Filiputti 11, Konjedic, Čabarkapa 25, Vidič 2, Sirk, Gašparin 4, Stanič 4. Trener: Samo Miklavc. Salonit Anhovo: Kisić, Česnik, D. Koncilja 8, Lazar, J. Kovačič 9, Bektašević, A. Kovačič 25, Pirih, Paliska 10, Mijatović 8, Bergant 14, Savičić 15, Krivec 2. Trener: Andrej Urnaut.

V drugem nizu je trener gostov Andrej Urnaut z menjavami dosegel gladek preobrat. V tretjem nizu so domači z dobrim sprejemom držali korak s favoritom. V končnici sta najprej s točkami presenetila 17-letni Danijel Filiputti,ki je odigral prvi derbi v karieri, in lanski tretji bloker moštva Mario Koncilija, potem pa sta s cementarji simultanko odigrala Čabarkapa in najboljši posameznik derbija, 37-letni Jasmin Čuturič, ki bi nekaterim soigralcem v moštvu lahko bil oče.

V četrtem nizu so z več svežine, moči in natančnosti ponovno prednjačili gosti, pri katerih je bilo v rotaciji 11 igralcev. Odločitev o zmagovalcu je tako padla v petem - skrajšanem nizu, ki je bil do izida 11:10 zelo napet. Po tem sta zapored servis in napad zapravila Kanalca Dane Mijatović in veliki dolžnik tekme, napadalec Janko Bregant. Stvari je v roke vzel nekdanji evropski klubski podprvak Jasmin Čuturič in z dvema točkama ohranil zmago doma.

Trener gostov Andrej Urnaut je vidno razočaran ekspresno odšel iz dvorane, domači strateg Samo Miklavc pa je na vprašanja novinarjev, prijateljev in navijačev odgovarjal še pol ure po tekmi. Za PN je povedal: “Mladim fantom sem rekel, naj le uživajo v tekmi. Salonit je imel veliko boljše izhodišče, saj je že od začetka priprav postavil ekipo, mi to s pomlajevanjem počnemo še sedaj. Niti pred tekmo ni bilo jasno, katera postava je najboljša. Razvoj dogodkov je pokazal, da nimamo česa izgubiti. V igro so šli fantje, stari 15 do 17 let - Jan Gašparin, Danijel Filiputi in Rok Oberdank. Ob pomoči treh izkušenih in zanesljivih odbojkarjev so zdržali in dali pomemben prispevek k nepričakovani zmagi.”

Kapetan in tokrat najboljši igralec Salonita Andrej Kovačič je odločilne trenutke tekme videl takole: “Če prideš na derbiju v peto skrajšano igro, je to vedno loterija. Do menjave strani smo bili skupaj, nato pa smo v poskusu napada naredili preveč napak. Na drugi strani so ob izjemni igri izkušenega dela ekipe tekmeca nekaj dobrih potez prispevali tudi fantje, ki jih v lanski prvi ligi sploh ni bilo.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano