Mariborčanke so prvakinje, Salonitu ničla

V odbojkarskem državnem prvenstvu so dekleta tekmovanje že končala. Prvakinje so Mariborčanke. Moški so začeli boje za odličja. Kanalci so uvodnega za bron izgubili, Prekmurci pa so v Tivoliju presenetili prvake.

V odbojkarskem državnem prvenstvu so pri dekletih prvakinje Mariborčanke. Moški so začeli boje za odličja, Kanalci so uvodnega za bron izgubili. Foto: Igor Mušič
V odbojkarskem državnem prvenstvu so pri dekletih prvakinje Mariborčanke. Moški so začeli boje za odličja, Kanalci so uvodnega za bron izgubili. Foto: Igor Mušič

1. DOL moški

Finale, 1. tekma (igra se na 3 zmage) - ACH Volley : Panvita Pomgrad 2:3 (za ACH Matej Vidič 7); za 3. mesto - 1. tekma - Calcit : Salonit Anhovo 3:0 (15, 22, 22).

Calcit Salonit Anhovo 3:0

KAMNIK > Mestna športna dvorana, gledalcev 150, sodnika Pevc (Š. Loka) in Markelj (Bled); po nizih: 15, 22, 22.

Salonit Anhovo: Česnik 7, Šarić, Kovačič, Dos Santos 14, Sirk 9, Mijatović 6, Čabarkapa 2, Okroglič 5, Krivec. Trener: Leon Schilling.

Kanalcem se je boj za bron podrl sredi prvega niza, ko se je poškodoval kapetan in najučinkovitejši mož Dejan Čabarkapa. Zamenjal ga je rezervist Ambrož Sirk, ki deleža najboljšega v moštvu seveda ni mogel nadomestiti. V drugem nizu so Primorci ostali v igri za preobrat do 20. točke, v tretjem pa se je razigral bloker Dane Mijatović, ki je Salonit držal v igri do izida 22:24, po tem pa so Kamničani zaklenili mrežo.

STA

1. DOL ženske

Finale, 3. (odločilna) tekma - Calcit : NKBM 0:3 (sk. izid 0:3; za Calcit Sara Valenčič 3); za 3. mesto, 2. (odločilna) tekma - Formis : Braslovče (3:2, sk. izid 2:0); kvalifikacije, 2. krog - Prevalje : Sl. Gradec 0:3; par 3. (zadnjega) kroga - Aliansa : Prevalje (9. aprila).


Najbolj brano