Koprske odbojkarice zlahka premagale Hitovke s 3:0

Odbojkarice Hita Nove Gorice so v tekmi 5. kroga 1. DOL Radenska Naturelle doma izgubile proti Luki Koper z 0:3 (-23, -13, -11).

Srečanje se je bolje začelo za Hitovke, ki pa so zatem obstale in Koprčankam je uspel preobrat Foto: Leo Caharija
Srečanje se je bolje začelo za Hitovke, ki pa so zatem obstale in Koprčankam je uspel preobrat Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> V primorskem derbiju so odbojkarice Luke Koper lažje, kot je bilo pričakovati, premagale Novogoričanke. Le prvi niz je izpolnil pričakovanja derbija, v nadaljevanju pa so bile Novogoričanke preveč nerazpoložene, da bi lahko nudile odpor tekmicam iz slovenske Istre. Te ostajajo neporažene na vrhu razpredelnice, tudi po gostovanju v Novi Gorici pa še niso izgubile niza.

Srečanje se je bolje začelo za Hitovke, ki so povedle z 8:6 in pozneje tudi 10:6, a so zatem obstale in Koprčankam je uspel preobrat ter po uspešnem bloku Tine Kaker vodstvo z 18:14. V nadaljevanju so se gostiteljice spet zbrale ter nasprotnice pri 19. točki ujele, vodstvo 22:21 pa je bilo njihovo zadnje na tekmi. V razburljivi končnici so bile spretnejše gostje, ki so prek Ines Udrih izkoristile drugo zaključno žogo.

Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 100, sodnika: Jovanovič (Komenda), Sever (bled). Hit Nova Gorica: Vogrič 3, Barič 8, Marinič, Spačal 10, Kolbl 5, Preradovič, Božič 1, Lazar 1, Kerpan, Kodelja, Zavrtanik. Luka Koper: Valenčič 10, Medved, Kučar, Ferlinc, Lucas, Kocjan 12, Lovšin, Crnjac 2, Udrih 11, Jovič, Pešič 11, Kaker 8.

V drugem nizu, ki je bil izenačen le pri samem začetku (4:4), so varovanke Marka Tkalca naredile preveč napak v fazi obrambe in napada, tako da so že takoj pri drugem tehničnem odmoru zaostajale s 7:18, kar je bilo dovolj za prepričljivo zmago Koprčank. Slaba igra Novogoričank se je nadaljevala tudi v tretjem nizu, kar so odbojkarice Luke Koper izkoristile in zlahka prišle še do 15. letošnjega niza in pete zmage. STA


Najbolj brano