Koprske odbojkarice so še tretjič premagale Novogoričanke

Odbojkarice Luke Koper so v seštevku letošnjih dvobojev s Hitom Novo Gorico po včerajšnji zmagi s 3:0 prednost povečale na 3:1. Tekma v Novi Gorici je bila zanimiva le v prvem nizu.

Dvoboj glavnih napadalk Sare Valenčič (Luka Koper, rumena) in Katarine Spačal (Hit, bela, obe z žogo) je sicer dobila slednja, a se je  na koncu zmage veselila Valenčičeva  Foto: Leo Caharija
Dvoboj glavnih napadalk Sare Valenčič (Luka Koper, rumena) in Katarine Spačal (Hit, bela, obe z žogo) je sicer dobila slednja, a se je na koncu zmage veselila Valenčičeva  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> Po dveh zaporednih dramatičnih derbijih, ki sta se - vsakokrat z drugim zmagovalcem - končala šele po petih nizih, so včeraj odbojkarice Hita Nove Gorice v domači dvorani položile orožje pred Luko Koper že po neizkoriščeni zaključni žogi v prvem nizu. V nadaljevanju le uro in 20 minut dolge tekme je Hit sledil gostjam le v prvih tretjinah nizov, razburljivih končnic pa ni bilo več. Zmaga Luki Koper dva kroga pred koncem prinaša odprt boj za drugo mesto s Kamničankami po drugem delu prvenstva in s tem upanje na lahkega tekmeca v četrtfinalu. Nižje in kakovostno manj izenačene Novogoričanke so po zapravljeni priložnosti za dobljen prvi niz izgubile tekmovalni zagon. Kljub porazu ostajajo v igri za peto mesto pred izločilnimi boji, višje pa tako ali tako ne morejo več.

Koprčanke so Novogoričanke z odličnimi servisi Tine Kaker takoj potisnile v obrambo in povedle s 7:2. V nadaljevanju so se v tem elementu in v bloku ter obrambi domačinke popravile in pri 14:14 vzpostavile ravnotežje. V začetku končnice je celo kazalo, da bo ob dobrih akcijah Teje Kolbl in Nine Vogrič niz celo pripadel hitovkam, saj so povedle s 23:21, nato pa so imele pri izidu 24:23 zaključno žogo, vendar so se gostje ubranile, slabo pripravljene novogoriške napade pa sta s točkami kaznovali Jelena Pešić in Katja Kocjan.

Drugi niz je Luka Koper začela enako udarno kot prvega, novogoriškega odgovora pa ni bilo. Domačinke, ki na nobenem igralnem mestu niso bile kos Koprčankam, so se vdale. V tretjem nizu so morale hitovke na začetku spet loviti zaostanek. Pri izidu 7:7 je kazalo, da so se vrnile v igro, vendar je tedaj v ospredje stopila prva koprska napadalka Sara Valenčič in nanizala serijo točk. Domači strokovni štab je skušal z minutami odmora in taktičnimi menjavami ustaviti nalet gostij, a pri tem ni bil uspešen. Prednost je narasla na 16:11 in nato na 19:13. Nadaljevanje je bilo le še formalnost.

Po tekmi je trener Marko Kalc, Hit Nova Gorica, povedal: “Z izjemo prvega niza smo odigrali preveč statično in premalo agresivno. Pozna se nam majhen nabor uporabnih igralk, vendar moramo s temi, ki jih imamo, strniti vrste in poskusiti kar najbolje odigrati preostale tekme drugega dela prvenstva.”

Željko Rulofs, Luka Koper: “Uvodoma se je poznalo, da je za nami serija težkih tekem. Začeli smo preveč živčno in naredili nekaj napak, ki jih normalno ne bi. Ko nam je v končnici prvega niza uspelo obrniti rezultat in zmagati, so se dekleta sprostila, igra je stekla in nad nadaljevanjem nimam pripomb.“

ALEŠ SORTA


Najbolj brano