Koprske odbojkarice so prekinile rezultatski mrk

Tretji letošnji medsebojni prvenstveni dvoboj koprskih in novogoriških odbojkaric je obetal nepredvidljiv derbi. In tako je tudi bilo, saj je o zmagovalcu odločal peti niz

Ines Udrih (št. 14) je s svojimi izkušnjami  nepogrešljiv del  koprske ekipe Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ines Udrih (št. 14) je s svojimi izkušnjami nepogrešljiv del koprske ekipe Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Dvoboj je bil bolj pomemben za gostiteljice, ki so tekmovanje v modri skupini začele z dvema porazoma in na lestvici zdrsnile na četrto mesto. Za priključek k vrhu prvoligaškega tekmovanja in za dvig samozavesti je bil Koprčankam uspeh tokrat nujno potreben.

Koprčanke so v ledenem sobotnem večeru prikazale več kot na zadnjem obračunu z Novogoričankami. Oba izgubljena niza so po veliki izenačenosti pripadla gostjam s tesnim izidom, v preostalih pa so po enakovrednem začetku luška dekleta prevzela rezultatsko pobudo in jih zanesljivo dobile. Zmaga bi bila lahko izdatnejša, če ne bi v obrambi naredile preveč nepotrebnih napak.

> Dvorana Bonifika, gledalcev 60, sodnika Sever (Brezovica), Jovanovič (Kamnik); po nizih: -24, 17, -23, 13, 10. Luka Koper: Valenčič 23, Kušar, Lukas, Kocjan 14, Crnjac 2, Udrih 20, Pešić 13, Kaker 8, Gorenc, Ferlinc, Lovšin, Jovič. Trener: Željko Rulofs. Hit Nova Gorica: Vogrič 7, Barič 22, Batič, Lipovž 3, Spačal 16, Kolbl 10, Preradovič, Božič 2, Kodelja, Zavrtanik. Trener: Marko Kalc.

Uvodni niz je postregel z veliko izenačenostjo obeh šesterk. Gostje so pogosto prebijale domači blok in imele pripravljene rešitve na napade domače ekipe. Ta je bila sicer blizu zmage, a ji je Marina Barič prekrižala načrte. V nadaljevanju so domačinke izboljšale postavitev bloka in zaigrale bolj organizirano. To se jim je pri prvem tehničnem odmoru obrestovalo s prednostjo štirih točk, svoj naskok pa so zatem le še povečevale do zanesljive zmage v drugem nizu.

Tretji niz je bil ponovitev prvega. Koprčanke so puščale vrzeli v svojem polju, kar sta zlasti Marina Barič in Katarina Spačal spretno izkoriščali, vendar prednost Hita nikoli ni bila višja od dveh točk. Razburljiv je bil zaključek niza, ko je pri vodstvu hitovk z 23:21 Ines Udrih dosegla dve zaporedni točki in nakazala možnost preobrata. Zatem je sodnik z nekoliko dvomljivo odločitvijo dosodil točko Novogoričankam, ki so prišle do vodstva v nizih 2:1

Četrti niz je bil skoraj zrcalna podoba drugega, v katerem se je pri Luki pri nabiranju točk Sari Valenčič Valenčičevi, Udrihovi in Katji Kocjan pridružila še Jelena Pešić. V odločilnem nizu so so gostje dobro upirale vse do izida 12:10, nakar so domačinke z učinkovitimi akcijami poskrbele za veselje v koprskem taboru.

Katja Kocjan, Luka Koper: “Tekma je bila po pričakovanju zahtevna, pričakovale smo poln izkupiček, a smo bile na trenutke premalo zbrane. V zaključku smo vendarle pokazale, da znamo dobro igrati. Kljub poškodbam v ekipi smo uspele priti do novih točk ter se maščevale za zadnji poraz.”

Teja Kolbl, Hit Nova Gorica: “Startali smo na tri točke, vendar se nam tekme ob sredah in sobotah že malo poznajo. Sicer ohranjamo formo in ritem igre, bile smo blizu nove zmage, vendar je bila tokrat športna sreča na strani Kopra.”

BRANKO VUGA


Najbolj brano