Koprčanke v zeleno

Odbojkarice Keme Puconci so v tekmi 14. kroga 1. DOL doma premagale Luko Koper s 3:1 (-14, 23, 23, 18). Koprčanke se zaradi tega niso uvrstile v modro skupino, kar pa je uspelo odbojkaricam Go Volley.

Odbojkarice Luke Koper se niso uvrstile v modro skupino Foto: Primožič/Fpa
Odbojkarice Luke Koper se niso uvrstile v modro skupino Foto: Primožič/Fpa

PUCONCI > Za odbojkarice Kopra je bilo gostovanje v Prekmurju zelo pomembno. Na koncu jim v Puconcih ni šlo po željah, pomagal pa jim ni niti Formis, tako da bodo Koprčanke v nadaljevanju prvenstva igrale v zeleni skupini.

Zelena dvorana, gledalcev 150, sodnika: Merhar in Tovornik (oba Maribor). Kema Puconci: Praprotnik Flisar 5, Vidonja 14, Franko 8, Škraban 12, Banfi, Salaj, Donša, Frumen 12, Sakovič 15, Car, Koler, Jerič. Luka Koper: Barić 10, Cesar, Ferlinc 6, Lucas 16, Kramolc 14, Vedlin, Korošec 4, Pušnik, Kaker 15, Flego, Jančar, Kušar.

Koprskim igralkam je sicer v prvem nizu zelo dobro kazalo. Od začetka pa do konca so večale svojo prednost, niz so dobile s 25:14. V drugem nizu so igralke Keme zaigrale bolj zavzeto, bile tiste, ki so si priigrale visoko prednost (16:10, 17:11). A Koprčanke so jih začele loviti, toda ujeti jim jih ni uspelo, da se niz ni podaljšal, je bila zaslužna predvsem domača kapetanka Ana Praprotnik Flisar.

Tretji niz je bil spet razburljiv, čeprav so gostiteljice že vodile s 16:11. A v igri so preveč nihale, tako da so se gostje spet približale, toda preobrat jim ni uspel. To jim je očitno vzelo tudi nekaj volje, saj so v četrtem nizu popustile, tako da so gostiteljice gladko prišle do zmage.

“S prvim nizom sem zadovoljen, v nadaljevanju pa smo začeli razsipavati točke, tako da je zmaga domačih povsem zaslužena, bile so boljše,” je bil po tekmi razočaran gostujoči trener Marko Kalc, domači trener Bojan Novak je bil boljše volje: “Dvoboj smo začeli nervozno. Motiv pri Koprčankah je bil na začetku izjemen, naše igralke so bile v prvem nizu bolj opazovalke kot igralke, sprejem je bil izredno slab. V drugem nizu smo se začeli pobirati, dekleta so ugotovila, da se da dvoboj dobiti le z borbenostjo. Popravili smo sprejem, začeli bolje servirati in prišli do zmage.”

STA


Najbolj brano