Koprčanke suvereno do zmage

Odbojkarice Luke Koper so v tekmi 5. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:0 (23, 19, 24). Koprčanke so odigrale tretjo zaporedno domačo tekmo, po porazu v zadnjem krogu proti Vitalu z 2:3 pa so se danes vrnile v zmagovalne tirnice.

 Odbojkarice Luke Koper so v tekmi 5. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:0 Foto: Primožič/Fpa
Odbojkarice Luke Koper so v tekmi 5. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:0 Foto: Primožič/Fpa

KOPER > S tem, ko so premagale Zgornjo Gorenjsko, so tekmice poslale v drugo ligo, čeprav so te še upale na to, da bo odločitev dal zadnji krog.

Prvi niz je bil izenačen do 11. točke, ko so gostje povedle s 15:13 in 16:14, a so Primorke s šestimi zaporednimi točkami rezultat spreobrnile. Izbranke Iztoka Kšele se niso dale, izid poravnale pri 20:20, vendar so si Koprčanke priigrale zaključno žogo, ki so jo izkoristile za 1:0 v nizih.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 50, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor). Luka Koper: A. Lucas 1, Jančar, Kušar, Ferlinc 8, D. Lucas 13, Kramolc 13, Lovšin 8, Vedlin, Korošec 1, Pušnik 1, Kaker 7, Flego. Zgornja Gorenjska: Rozman, Blažič 12, Berginc, Bernardi 3, Karič, Ropret 2, Pintar 9, Zidarič 3, Brgant, Tučen, Eržen 4, Čuk 6.

Drugi niz so bolje začele domačinke, Gorenjke so povedle s 4:3, nato pa so do konca vodile igralke Marka Kalca. Po vodstvu s 14:8 so se Gorenjke vrnile v igro, saj so z vztrajno igro domače ujele pri 15:16 in nato 18:19. Koprčanke so osvojile tri zaporedne točke, tekmice pa novega preobrata niso zmogle.

Po uvodu tretjega, zadnjega niza je kazalo, da je igra odbojkaric Zgornje Gorenjske povsem razpadla. Koprčanke so brez težav prihajale do novih točk in vodile že z 10:3. Vendar se gostje niso dale. Počasi so se približevale, v zaključku niza pa tekmice ujele. Vodile so z 22:21 in 23:22, bile tik pred tem, da osvojijo niz, a jim to ni uspelo, Koprčanke pa so priložnost izkoristile za zmago v tretjem nizu.

STA


Najbolj brano