Koprčanke so se otresle ene od tekmic za modro skupino

Odbojkarice Luke Kopra so v tekmi 12. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Alianso s 3:0 (18, 23, 18). Prav tako v treh nizih (-14, -19, -20), vendar v gosteh, so odbojkarice Go Volleya izgubile v Braslovčah.

Odbojkarice Luke Kopra so  doma premagale Alianso, odbojkarice Go Volleya pa so izgubile v Braslovčah Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Odbojkarice Luke Kopra so doma premagale Alianso, odbojkarice Go Volleya pa so izgubile v Braslovčah Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER, BRASLOVČE > Odbojkarice Luke Kopra so zadržale dobro formo, ki so jo kazale na zadnjih tekmah pred premorom (po prihodu okrepitve Petre Kramolc), in se z zanesljivo zmago približale nastopu v modri skupini nadaljevanja prvenstva.

Aliansa brez možnosti

Hkrati so se rešile enih od tekmic, saj je Aliansa s porazom izgubila vse možnosti, da se uvrsti med najboljše štiri ekipe v prvem delu tekmovanja.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 80, sodnika: Dugar (Kanal), Sever (Brezovica). Luka Koper: Barič 12, A. Lucas, Jančar, Kušar, Ferlinc 4, D. Lucas 10, Kramolc 15, Lovšin, Korošec 4, Pušnik, Kaker 12, Flego. Aliansa: Lakovšek 6, Borse 4, Tanasković 2, U. Hren 2, Žnidar 12, Petranović 1, Žohar 8, B. Hren, Pungartnik 6.

Zmaga Koprčank je povsem zaslužena, saj so bile boljše ves čas tekme, gostje pa si zaslužijo pohvalo predvsem za borbenost in nepopustljivost, saj se niti v enem trenutku niso predajale.

Gostiteljice so bile favoritinje dvoboja, a je bilo potrebno nekaj časa, da so na igrišču to tudi dokazale. Začetek dvoboja je bil izenačen, prvo občutnejšo prednost pa so si gostiteljice priigrale pred drugim tehničnim odmorom, ko so s štirimi zaporednimi točkami povedle s 16:11. Savinjčanke so se še približale na dve točki zaostanka, toda Primorke so bile v končnici zanesljive, tako da so gladko prišle do vodstva z 1:0.

Podoben potek je imel tudi drugi niz, v katerem so gostje že zaostajale za štiri točke (10:14), a se hitro vrnile v igro, na 17. točki tudi izenačile. Izenačeno je bilo tudi še pri izidu 23:23, toda domače vendarle niso dopustile izenačenja na 1:1. Na začetku tretjega niza je bilo videti, da so Šempetrankam pošle moči, Luka Koper je povedla z 8:2, toda nepopustljive tekmice še še niso dale. Približale so se na tri točke zaostanka, vendar v končnici spet popustile, tako da se je tekma končala z izidom 3:0.

Obe ekipi sta imeli slab sprejem, razlika med Primorkami in Savinjčankami pa je bila predvsem v igri v napadu in v bloku, v napadu se je prvimi tempi izkazala predvsem Tina Kaker.

Braslovče gladko do zmage

Odbojkarice Braslovč so doma premagale Go Volley s 3:0 (14, 19, 20).

Dvorana OŠ Braslovče, gledalcev 300, sodnika: Tovornik (Maribor), Oman (Lovrenc na Pohorju). Braslovče: Bedjanič, Turnšek, Hribernik, Zbičajnik 7, Rituper, Bergant, Jerman, Markovič 14, Mihevc 3, Marovt, Mihalinec 16, Sobočan 12, Hribernik 10. Go Volley: Pahor, Bavdaž 5, Rijavec, Komel, Leban Cičič, P. Marušič, Grudina 14, Spačal 12, Kolbl 5, Zavrtanik 1, Š. Marušič, Prislan Kodelja.

Dvoboj v Braslovčah je bil izredno pomemben. Braslovčanke bi si v svoji prvi prvoligaški sezoni z zmago praktično že zagotovile pot v modro skupino, medtem ko bi tri točke v boju za to prišle zelo prav tudi Goričankam. A te v Savinjski dolini niso našle protiorožja za razpoložene in borbene gostiteljice, pri katerih sta izstopali Katja Mihalinec in Nika Markovič, ki so v prvem nizu gostje povsem nadigrale, v drugih dveh pa je bila igra nekoliko bolj enakovredna, toda Savinjčanke so ju vseeno zanesljivo dobile. Domače so predvsem boljše servirale, bile tudi bolj zanesljive pri sprejemu, če pa v tem narediš razliko, je praktično 99 odstotkov dela že opravljenega.

Motivirane Braslovčanke so po zaslugi servisov takoj prišle v prednost, ob prvem tehničnem odmoru so že vodile z 8:4, nato pa so do konca niza prednost le še večale. Podobno je bilo tudi v drugem nizu, v katerem so varovanke Zorana Jerončiča povedle s 4:0, pred končnico pa vodile že z 20:13, nato pa malo popustile, gostje so se približale na štiri točke, toda od preobrata so bile daleč. Primorke so v drugem delu drugega niza zaigrale nekoliko bolje, pri vodstvu 6:2 v tretjem pa je bilo videti, da so našle pravi ritem. A zgodba iz prvih dveh nizov se je ponovila, domače so hitro prešle v vodstvo, po izidu 20:18 pa dokončno zlomile odpor tekmic.

STA


Najbolj brano