Koprčanke izgubile brez dobljenega niza

Odbojkarice Braslovč so v tekmi 1. kroga 1. DOL Radenska Naturelle doma premagale Luko Koper s 3:0 (23, 21, 16).

Odbojkarice Luke Koper so bile nemočne proti tekmicam iz Braslovč Foto: Primožič/Fpa
Odbojkarice Luke Koper so bile nemočne proti tekmicam iz Braslovč Foto: Primožič/Fpa

BRASLOVČE > Lanske prvakinje druge lige so sanjsko odprle tudi svojo prvo sezono v elitnem tekmovanju.

Dvorana OŠ Braslovče, gledalcev 300, sodnika: Valentar (Prevalje), Štumfel (Mežica). Braslovče: Bednjanič, Turnšek, A Hribernik, Zbičajnik, Bergant, Markovič, Mihevc, Marovt, Mihalinec, Sobočan, J. Hribernik, Vodlan. Luka Koper: Barič, A. Lucas, Jančar, Kušar, Felinc, Lucas, Lovšin, Gojčič, Korošec, Pušnik, Kaker, Flego.

Varovanke Zorana Jerončiča so kar nekoliko presenetljivo gladko premagale Koprčanke, ki so v zadnjih sezonah sodile med najboljše štiri ekipe v Sloveniji, letos pa niso dosti spremenile ekipe. A mlada vrsta Braslovč, ki ima za cilj obstati v ligi, je še enkrat (lani se je uvrstila v polfinale pokala) več pokazala potencial in tekmice nadigrala praktično v vseh elementih. Blestele so predvsem v servisih, ko pa bodo odigrale brez nihanj, se bo zagotovo povečalo že zdaj veliko zanimanje za odbojko v tem koncu Slovenije.

Gostiteljice so se po zaostanku z 0:2 hitro znebile treme. Že ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:3, v nadaljevanju pa prednost povečale na osem točk, toliko je bilo tudi ob drugem tehničnem odmoru. Toda nihanja pri tako mladi ekipi so nekaj običajnega in prva kriza je prišla takoj po vrnitvi na igrišče. Koprčanke so dosegle šest točk zapored, v končnici po zaostanku 21:24 tudi ubranile dve zaključni žogi, tretje pa ne.

Podobno kot v prvem so tudi v drugem gostiteljice fantastično začele. Povedle so s 6:2, vendar so jih tekmice na osmi točki ujele. Toda po izidu 10:1 so domače z delnim izidom 7:1 spet ušle, prednost pa brez večjih pretresov zadržale do konca. Po tem so se gostje predale, v koprskih vrstah prišlo do razpada sistema. Na igrišču so praktično obstajale le Štajerke, ki so večale vodstvo, vodile že z 22:10 in 24:12, a Primorke so na koncu izid vendarle nekoliko olepšale, seveda pa več niso mogle storiti.

STA


Najbolj brano