Kanalci ponovno na vrhu

Odbojkarji Salonita Anhovo so v 11. krogu 1. DOL za moške v Kanalu premagali Calcit Volleyball s 3:0 (23, 21, 25). Po dobri igri in izenačenem boju so dobili derbi s Kamničani, jih prehiteli na lestvici in po krajšem odmoru spet zasedli sam vrh prvenstvene razpredelnice.

Odbojkarji Salonita Anhovo so spet prvi na lestvici Foto: Leo Caharija
Odbojkarji Salonita Anhovo so spet prvi na lestvici Foto: Leo Caharija

KANAL > “Za nas je najbolj pomembno, da smo nadaljevali zmagovito serijo. Po uspehu v pokalu, v katerem smo se uvrstili na zaključni turnir, potem ko smo izničili prednost Go Volleyja, smo ostali na trdnih tleh. Igralci so se dobro zavedali, da lahko do uspehov pridemo le s homogenostjo in borbenostjo, to so danes tudi pokazali. Ni mačji kašelj dvakrat premagati Calcit in to dvakrat s 3:0. Res smo lahko ponosni, še posebno pa sem zadovoljen z mladim Juretom Okrogličem , ki je bil danes odličen tako v napadu kot v obrambi,” se je po tekmi smejalo direktorju kanalskega moštva Milošu Grilancu.

Športna dvorana Kanal, gledalcev 400, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Klinar (Žirovnica). Salonit Anhovo: Česnik 3, Šarič, Lazar, Marušič 5, Karnel, Kovačič, Dos Santos 12, Sirk, Mijatović, Čabarkapa 20, Okroglič 14, Krivec 4. Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Novljan 5, T. Štern 9, Kvas, Pokeršnik 15, Ribič, Štembergar Zupan 12, Brus, Hrast 1, Stavbar 5, Kotnik, Ž. Štern 5.

Da bo tekma izenačena, se je vedelo že pred samim začetkom, že uvodni niz je to le še potrdil. Gosti so sicer takoj na začetku ušli s 4:1, a so jih domači predvsem po zaslugi napadov Israela dos Santosa vztrajno lovili in jih na deseti točki tudi ujeli, pri izidu 12:11 pa jih tudi prehiteli. Po bloku Luke KrivcaŽanu Novljanu so na tehnični odmor odšli z minimalno prednostjo, to so predvsem po zaslugi Okrogliča držali do konca, prvo zaključno žogo pa je izkoristil dos Santos.

V drugem nizu je gostujoči trener Marko Brumen namesto Danijela Pokeršnika v igro poslal Tončka Šterna, kar se mu je obrestovalo, saj je njegova ekipa predvsem zaradi pritiska z začetnimi udarci pri prvem tehničnem odmoru vodila z 8:4, malo pozneje pa tudi 12:7. Toda serija odličnih servisov Okrogliča je domače spet vrnila v igro, na 12. točki sta bili ekipi poravnani. Gostom je nato uspel nov nalet, ki pa so ga domači zaustavili, izenačili na 17:17, nato pa tudi povedli z 20:17. Gosti so poskušali z zamenjavo organizatorja igre (Martina Hrasta je zamenjal Tine Kvas), a uspeha Salonita v tem nizu ni ogrozil, po napaki žige Šterna so Kanalci spet izkoristili že prvo zaključno žogo.

Tudi v tretjem nizu je Brumen poskušal z menjavami spremeniti potek igre in rezultata, toda ni mu uspelo. Niz je bil sicer spet razburljiv ter izenačen. Gosti so pred končnico povedli za tri točke, toda Okroglič in Dejan Čabarkapa jim nista privoščila niti častnega niza. Okroglič je po izenačenju na 23. in 24. točki domačim priboril dve zaključni žogi, obe je izničil Andrej Štembergar Zupan, tretjo pa je Čabarkapa vendarle izkoristil.

STA


Najbolj brano