Kamničanke so bile premočne

Odbojkarice Calcita Volleyballa so v vnaprej igrani tekmi 7. kroga 1. DOL (modra skupina) v Novi Gorici premagale Go Volley s 3:0 (15, 23, 19).

Odbojkarice Calcita Volleyballa so v vnaprej igrani tekmi 7. kroga 1. DOL (modra skupina) v Novi Gorici premagale Go Volley s 3:0 (15, 23, 19) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Odbojkarice Calcita Volleyballa so v vnaprej igrani tekmi 7. kroga 1. DOL (modra skupina) v Novi Gorici premagale Go Volley s 3:0 (15, 23, 19) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

NOVA GORICA > Kamničanke so zavoljo sredinega gostovanja v zadnjem krogu srednjeevropske lige na Dunaju že danes odigrale tekmo v elitni skupini državnega prvenstva, s šesto zmago pa so za točko prehitele velike tekmice iz Maribora.

Gostje so odločno in brez podcenjevanja začele tekmo, ob prvem tehničnem odmoru so vodile za tri točke, ob drugem že za deset. V napadu je blestela Tjaša Turnšek, njene soigralke pa so prevladovale tudi v bloku. Najbolj razburljiv je bil drugi niz, ki so ga bolje odprle gostiteljice, po njihovem vodstvu z 8:4 pa so vajeti igre v svoje roke prevzele Kamničanke. Slednje so še naprej prevladovale v bloku, tako da so novogoriške odbojkarice le stežka zaključevale napade, toda z borbeno igro v polju so do konca niza pretile gostjam, ki so se na koncu vendarle veselile vodstva z 2:0 v nizih. Odbojkarice iz mesta vrtnic so se v tretjem nizu dostojno upirale slovenskim pokalnim zmagovalkam, ki so bogato unovčile večjo izbiro kakovostnih igralk, po vodstvu z 21:16 pa je bilo jasno, da bodo točke odšle v Kamnik.

"Z našo igro sem kar zadovoljen, čeravno so v njej še vedno določene pomanjkljivosti, ki so predvsem opazne na gostovanjih. Kamničankam smo se najbolj enakovredno uprli v drugem nizu, a nismo izkoristili svojih priložnosti. V vsakem primeru je bil to za našo ekipo dober preizkus pred nadaljevanjem državnega prvenstva, saj realno v tej tekmi nismo mogli pričakovati zmage," je po današnjem porazu dejal domači trener Vasja Lipicer Samec, medtem ko je njegov kolega na kamniški klopi Gašper Ribič dodal: "V prvem nizu smo hitro povedli in to prednost držali do konca niza. Drugi niz smo začeli nekoliko negotovo, vendar se nam je do drugega tehničnega odmora uspelo vrniti v igro. Tudi v tretjem nizu nismo igrali najbolje, je pa res, da so se gostiteljice dobro borile in nam nudile dober odpor."

Dvorana Balon, gledalcev 60, sodnika: Kern (Kranj), Dugar (Kanal).

Go Volley: Simčič, Vičič, Bavdaž 9, Leban Čičič 11, P. Marušič, Grudina, Spačal 11, Kolbl 4, Komel, Š. Marušič 3, Pahor.

Calcit Volleyball: E. Mori 6, Turnšek 17, Božič, Kavčič 7, Borko, Vrhovnik, Valenčič 10, N. Mori, Hribar 2, Jerala 1, Charuk 12, Ščuka 6.

STA


Najbolj brano