Jutri v Novi Gorici četrti ženski primorski odbojkarski derbi

Osrednja novogoriška športna dvorana bo jutri ob 19. uri prizorišče četrtega ženskega primorskega odbojkarskega derbija sezone. Luka Koper vodi v medsebojnih dvobojih s Hitom Novo Gorico z 2:1 in je papirnati favorit.

Koprčanka Sara Valenčič  je bila najučinkovitejša na prejšnjem primorskem derbiju Foto: Leo Caharija
Koprčanka Sara Valenčič je bila najučinkovitejša na prejšnjem primorskem derbiju Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> Hitro, po treh nizih, se je končal le prvi derbi sezone, ko na parketu novogoriške dvorane v vrstah Hita Nove Gorice zaradi poškodbe še ni bilo izkušene in visoke organizatorke igre Katarine Lipovž. Že na naslednjem derbiju, ko je bil Hit v popolni postavi, je sledilo presenečenje, saj so Novogoričanke Luko Koper s 3:2 premagale v dvorani Bonifika. Tudi na tretjem derbiju, ki je ponovno potekal v Kopru, bi lahko bil zmagovalec isti, saj so Koprčanke celo tekmo lovile zaostanek v nizih in se rešile šele v petem. Glede na to je pričakovati dolgo in napeto tekmo tudi jutri. Breme favorita je na strani Luke Koper, ki ima izkušenejšo in postavnejšo zasedbo, ob tem pa zaseda tretje mesto na lestvici, medtem ko so Novogoričanke pete. In kako bo jutri?

Predsednica Hitovih odbojkaric Nataša Frelih pravi: “Upamo, da bo po prebavnih težavah konec tedna za igro pripravljena naša nosilka igre, sprejemalka Teja Kolbl, in da v igri ne bo hudih nihanj. S popolno in stabilno ekipo smo konkurenčne, pa tudi rezultatskega pritiska ni, saj smo klubski cilj z uvrstitvijo v skupino za prvaka že dosegle. Sicer je Luka Koper favorit, kar je pokazala tudi z zmagama nad vodilnima ekipama lige, NKBM in Calcitom.”

Koprski trener Željko Rulofs o tem, kdo je favorit, ne razmišlja: “Novogoričanke se na nas vedno dobro pripravijo. Pričakujem trdo in dolgo tekmo, na kateri bomo za nove točke morali dati vse od sebe. Na voljo imamo vse igralke, upam pa tudi, da smo manjšo krizo, katere vzrok je bil težak razpored, preboleli. Posledica tega je bil poraz z Alianso. Motiv je velik, saj se da do konca drugega dela še napredovati na lestvici.”

Obe ekipi sicer kažeta na padec forme, saj sta v minulem krogu izgubili z na lestvici slabšima tekmecema. Točke z derbija so tri kroge pred koncem drugega dela prvenstva pomembne predvsem za Koprčanke, ki morajo braniti vsaj tretje mesto (Aliansa zaostaja le za točko), da bi imele v četrtfinalu lažjega, šestouvrščenega tekmeca. Še bolj vabljiv zanje bi bil vzpon na drugo mesto (Kamničanke imajo le točko prednosti), saj ta položaj prinaša za tekmeca realno bistveno slabšega zmagovalca iz skupine za obstanek. Novogoričanke so pred izločilnimi boji lahko v najboljšem primeru tam, kjer so zdaj - na petem mestu. IGOR MUŠIČ


Najbolj brano