Igralec derbija: Dalibor Tomić (Go Volley)

Prvi mož primorskega derbija v Kanalu je bil ofenzivni sprejemalec novogoriškega Go Volleya Dalibor Tomić, ki je ob 14 doseženih točkah odlično serviral, žoge pa je porabljal zelo racionalno.

Dalibor Tomić Foto: Igor Mušič
Dalibor Tomić Foto: Igor Mušič

KANAL > Dalibor Tomić se je odbojke naučil v Kanalu, kjer pa v članskem moštvu ni opozoril nase. Po selitvi v Go Volley je moral čakati do 27. leta, da je dozorel. Večni rezervist je pri 190 centimetrih in odličnih atletskih sposobnostih letos pokazal izjemno učinkovitost in natančnost. In kako se je počutil pred derbijem?

“Glavni motiv je bil, da v kraju, kjer sem se naučil odbojke, pokažem, kaj znam. Vrsto let sem bil na stranskem tiru, prihajali so tujci in druge okrepitve. Tudi po selitvi v Go Volleyu mi dolgo ni steklo in vesel sem, da sem dočakal svojo prvo dobro sezono in uspešno igro.”

> Mnogi bi po nekaj sezonah brez uspeha obupali. Kaj vas je gnalo naprej?

“Največ so mi pomagali starši, ki so mi vedno ponavljali, naj treniram in naj bom potrpežljiv, saj bom tako gotovo dobil svojo priložnost. Zato nikoli nisem izgubil upanja, da se bo to res zgodilo in letos se je.”

> Znani ste kot sprejemalec, sedaj pa vas odlikuje izjemen napadalni učinek. Je bilo posredi kakšno taktično presenečenje?

“Ostajam sprejemalec, je pa res, da sem v letošnji sezoni dobil nekoliko drugačne naloge. Prej je bila moja prioriteta obramba, sedaj pa več treniram in igram v ofenzivni vlogi.”

> Kaj vam pomeni ta zmaga?

“Zelo veliko popotnico za povratno četrtfinalno pokalno tekmo v Kanalu. Prvič smo derbi dobili popolnoma brez pomoči Jasmina Čuturića, kar veliko pove.”

> Kakšni so odslej vaši odbojkarski cilji?

“Če bo šlo brez večjih nihanj, moramo priti med štiri najboljše slovenske ekipe. Zase lahko rečem le to, da sem se posvetil odbojki. Osredotočen sem na to sezono, delam na profesionalen način, ob koncu sezone pa bomo videli, kaj mi bo to prineslo.” IM


Najbolj brano