Hitovke po pravi drami do zmage v Murski Soboti

Odbojkarice Hit Nove Gorice so v tekmi 6. kroga 1. DOL Radenska Naturelle v Murski Soboti premagale Kemo Puconci s 3:2 (-31, 15, 19, -21, 15).

Novogoričanke (v modrih dresih) so si dokončno zmago priborile v tie breaku (Fotografija je simbolična) Foto: Miha Koron
Novogoričanke (v modrih dresih) so si dokončno zmago priborile v tie breaku (Fotografija je simbolična) Foto: Miha Koron

MURSKA SOBOTA> Odbojkarice Hita Nove Gorice so po pravi drami in z nekaj sreče prišle do zmage v Murski Soboti. A čestitke za prikazano si zaslužijo tudi Prekmurke, ki so se enakovredno borile s favoriziranimi tekmeci in še enkrat več dokazale, da so zasluženo članice elitne slovenske lige. Očitno se Pucončanke ne bodo borile za obstanek, sodeč po prikazanem v tekmah proti Hit Novi Gorici in še prej Vitalu se ne bodo predale niti v boju za uvrstitev v modro skupino.

Dvorana Srednje ekonomske šole, gledalcev 220, sodnika: Sefried, Sujkanovič (oba Maribor). Kema Puconci: Koler, Praprotnik 5, Vidonja 9, Franko 7, Sočič, Raj, Donša 13, Potočnik, Borko 20, Frumen 2, Sakovič, 13 Topolovec 2. Hit Nova Gorica: Vogrič 13, Barič 23, Spačal 30, Kolbl 9, Preradovič, Božič 6, Lazar 1, Kodelja, Zavrtanik 5.

Že začetek tekme, v kateri ekipi nista imeli idealnega sprejema, je kazal na to, da bodo tokrat gledalci v polni murskosoboški dvorani spremljali izenačeno tekmo. Prvi niz je bil rekordno dolg, Novogoričanke so pred začekom končnice še imele lepo prednost (21:18), toda niz so s 33:31 osvojile gostiteljice. Tudi v drugem so imele ob prvem tehničnem odmoru še minimalno prednost, toda v nadaljevanju so povsem popustile. Hitovke so brez težav izenačile, nato pa v tretjem nizu že na začetku spet povedle z lepo prednostjo. Po zaostanku 2:8 so se Tamara Borko in kolegice še poskušale približati, a neuspešno.

Podoben potek kot tretji je imel tudi četrti niz. Hitovke so pri prvem tehničnem odmoru vodile z 8:2, nato so jih domače začele loviti. Za razliko od prejšnjega niza so jih tokrat tudi ujele, v končnici pa prišle do izenačenja 2:2.

Odločal je "tie break", v katerem je že vse kazalo na gladko zmago Novogoričank. Ob tehničnem odmoru so vodile z 8:5, zanesljivo prednost pa zadržale do izida 14:11. A nato so zapravile tri zaključne žoge, do svoje priložnosti za zmago so prišle tudi gostiteljice, a tudi one priložnosti niso izkoristile. Ob tem imajo pripombe na sodnike, saj menijo, da je pri izidu 15:14 žoga bila v igrišču in ne izven njega, kot so menili sodniki. Očitno jim je sodniška odločitev vzela zbranost, saj so naslednje tri točke osvojile tekmice. STA


Najbolj brano