Gorenjke so pokazale več zbranosti in ugnale Koprčanke

Odbojkarice Zgornje Gorenjske so v 9. krogu 1. DOL za ženske premagale Luko Koper s 3:1 (24, -14, 22, 17).

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

ŽIROVNICA > Gorenjske odbojkarice so slavile v obračunu spodnjega dela lestvice in na njej zdaj prehitele primorsko ekipo. Gorenjke so imele nekaj težav v prvem in drugem nizu, vendar zadnja dva odigrale precej bolje in zasluženo prišle do zmage.

V uvodu domačim slabši sprejem ni omogočil optimalnega napada, kar so gostje iz Kopra maksimalno izkoristile in povedle s 5.2 in 7:4. Gostiteljice so se hitro otresle začetne živčnosti in z zbrano potezo Darje Eržen izenačile na osmi točki. Sledilo je obdobje, ko sta obe ekipi odlično igrali v polju, Koprčanke pa so pri drugem tehničnem odmoru ušle na 16:13. Sledil je nov zasuk, domačinke so se približale na 20:19, s točko Ele Pintar pa so prišle do prvega vodstva (22:21) v uvodnem nizu. V končnici sta se ekipi menjavali v vodstvu, malce bolj zbrane pa so bile domače.

Podobno kot prvi niz so gostiteljice slabo začele tudi drugi niz. Pri zaostanku 1:5, spet je bil slab sprejem, so gostiteljice že porabile prvi polminutni odmor. Varovankam Iztoka Kšele igra nikakor ni stekla. Napake so se vrstile ena za drugo in Koprčanke so na drugem tehničnem odmoru že imele veliko prednost 11 točk (16:5). Do konca niza so se Gorenjke trudile, a razlika je bila prevelika.

Izguba niza je gostiteljice predramila. Tretji niz so začele odločno in odšle na prvi tehnični odmor s prednostjo 8:4. Gostje so se vrnile (10:9), sledila pa dva preobrata. Najprej so Gorenjke pobegnile na 18:10. Koprčanke so se vrnile z odličnimi servisi Nuše Ferlinc (18:17), po zaslugi gostujoče kapetanke Marine Barič pa so izid izenačile na 21. točki. Tu se je zgodba gostij končala. Gorenjke so v odločilnih trenutkih pokazale več zbranosti in osvojile še drugi niz.

V četrtem nizu je bil vse odločnejši domači blok, kar jim je prineslo začetni kapital in vodstvo 9:3. Gostje iz Kopra so se trudile, a bližje od treh točk (16:13) niso prišle.

Dvorana pod Stolom, gledalcev 70, sodnika: Jovanovič (Komenda) in Atanasov (Kranj).

Zgornja Gorenjska: Pajnik, Blažič 13, Berginc 3, Bernardi 5, Karič 4, Dolar 1, Ropret 3, Rozman 10, Pintar 12, Eržen 15, Čuk.

Luka Koper: Barič 8, Jančar, Kušar, Ferlinc 9, Lucas 10, Lovšin 2, Veldin Gojčič, Korošec 3, Kaker 20, Flego 1, Kramolc 5.

STA


Najbolj brano