Go Volley zmagal v tekmi preobratov

Odbojkarji Go Volleyja so v tekmi 13. kroga 1. DOL Radenska Classic v Novi Gorici premagali Krko s 3:2 (-21, 19, -20, 14, 13).

Odbojkarji Go Volleyja (v temnih dresih) so zabeležili novo prvenstveno zmago (fotografija je iz arhiva) Foto: Igor Mušič
Odbojkarji Go Volleyja (v temnih dresih) so zabeležili novo prvenstveno zmago (fotografija je iz arhiva) Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA> Odbojkarji Go Volleyja so zadnjo prvenstveno zmago zabeležili v šestem krogu, 10. novembra lani. Takrat so s 3:2 ugnali prav Krko, zgodba iz Novega mesta pa se je ponovila v Novi Gorici.

Dvorana Balon, gledalcev 100, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Atanasov (Kranj). Go Volley: Vrtovec, Oberdank, McGovern 10, Čuturić 11, Filiputti 5, Konjedic, Bregar 10, D. Tomić 11, Orel, M. Tomić 17, Gašparin, Dos Santos 15. Krka: Brlec 16, Ožbalt, Erpič 7, Kosmina 11, Zalar, Vesel, Kos, Pucelj, Longar 3, Strnad 6, Žlajpah, Turk 13.

Tudi takrat so Novomeščani že vodili z 2:1, a so varovanci Jasmina Čuturića vendarle našli moči za preobrat in zmago. Ta je za Novogoričane pomembna predvsem zaradi nadaljevanja prvenstva. Jasno je sicer, da se ne bodo uvrstili v ligo za prvaka, a bodo v ligo za obstanek prenesli vse točke, ki so jih osvojili v sezoni.

Tokratni dvoboj ni postregel s posebej kakovostno predstavo, a je bil s stališča negotovosti zanimiv od začetka do konca, bil je tudi poln preobratov. Obračun so bolje začeli domači, ki so že vodili z 18:14, a v končnici povsem popustili. Vodili so še z 21:20, toda do konca niso osvojili niti točke. Ekipi sta se v vodstvu izmenjavali tudi v drugem nizu, ob drugem tehničnem odmoru so domači vodili s 16:15, tokrat pa bili oni tisti, ki so prevladovali v končnici, saj so po izidu 20:18 izgubili vsega točko.

Tretji in četrti niz nista postregla s preobrati, v tretjem so ves čas vodili Dolenjci, ki pa so jih domači v četrtem povsem nadigrali. Zato pa je bilo spet bolj dramatično v tie breaku, v katerem je Krka že vodila z 10:7, vendar so jih domači ekspresno ujeli, v končnici pa izkoristili drugo zaključno žogo.

STA


Najbolj brano