Go Volley se je ustrašil zmage?

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 2. kroga 1. DOL Radenska Classic v Novi Gorici premagali Go Volley s 3:2 (-22, -20, 21, 20, 12).

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 2. kroga 1. DOL Radenska Classic v Novi Gorici premagali Go Volley s 3:2 Foto: Borut Jurca
Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 2. kroga 1. DOL Radenska Classic v Novi Gorici premagali Go Volley s 3:2 Foto: Borut Jurca

NOVA GORICA > Odbojkarji Panvite Pomgrada, za mnoge glavni favoriti, da se ob ACH Volleyju uvrstijo v finale letošnjega prvenstva, so v Novi Gorici zabeležili še drugo zmago. Če so v prvem krogu Šoštanj Topolšico premagali gladko, pa so se tokrat morali precej bolj potruditi. Na Primorskem so celo pustili točko, lahko pa so zadovoljni, da jih niso več. Domači so namreč že vodili z 2:0, imeli lepo prednost tudi v “tie breaku”, toda na koncu, kot da bi se ustrašili zmage, so naredili nekaj napak, kar so gostje znali izkoristiti.

Domači, pri katerih tokrat trener Jasmin Čuturić ni igral, ohrabreni z lepo zmago v Kranju, so tekmo začeli hrabro, tekmecem so bili najprej dolgo časa enakovredni, ko pa so gostje povedli s 13:9, je bilo videti, da reči prihajajo na svoje mesto. Toda Novogoričani so vzpostavili ravnotežje, po drugem tehničnem odmoru povedli, izkazali pa so se predvsem ob zaključku, ko so po izenačenju na 22:22 dosegli tri zaporedne točke in niz dobili.

To jim je dalo dodaten zagon. V drugem nizu so spretno izkoriščali slabosti prekmurskega bloka, vodili so od začetka do konca, odločilno prednost pa so si priigrali pred drugim tehničnim odmorom, pri katerem so vodili s 16:10. Začetek tretjega niza je napovedoval slabše nadaljevanje goriškega moštva, ki je zaostajalo 1:5, a se pobralo ter izenačilo na 10:10. Vse do končnice je bil rezultat negotov, pri izidu 19:20 pa so gostje, pri katerih je bilo praktično vse v rokah korektorja Aljoše Bogožalca, z 28 točkami najučinkovitejšega igralca tekme, dobili tri točke zapored, kar je pomenilo znižanje na 1:2.

V četrtem nizu so z izjemo začetka ves čas vodili gosti, ki so niz varno pripeljali do konca, zmagovalca je tako odločal peti niz. V njem so domači že vodili z 9:6 in 10:7, toda prednosti niso znali zadržati do konca. Igralci Panvite Pomgrada so osvojili šest zaporednih točk, kar jim je zadostovalo za slavje.

Dvorana ŠD Balon, gledalcev 60, sodnika: Jovanović (Komenda), Perčič (Kamnik).

Go Volley: Vrtovec 2, Marc 2, Basaneže 10, Čuturič, Konjedic, Filiputti 7, Savičić 16, Bregar 12. Tomić 9, Kuborović 8, Gašparin, Maraž.

Panvita Pomgrad: Ajlec, Pavlović 11, Pelemiš 12, Ćolović 2, Miličević, Flisar 7, Topovšek, Bogožalec 28, Tot 12, Grabar, Drvarič.

STA


Najbolj brano