Go Volley proti pokalnim zmagovalcem drago prodal kožo

Odbojkarji Salonita so v tekmi 1. kroga modre skupine 1. DOL za moške v Novi Gorici premagali Go Volley s 3:2 (-19, 17, 13, -22, 10).

Ekipa Go Volleya je  do konca poskušala presenetiti Salonit, kar pa ji vendarle ni uspelo Foto: Leo Caharija
Ekipa Go Volleya je do konca poskušala presenetiti Salonit, kar pa ji vendarle ni uspelo Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Pred odbojkarji Salonita je bila ena najtežjih tekem v sezoni, pravi test karakterja ekipe. Varovanci Leona Schillinga so pred tremi dnevi osvojili slovenski pokal, zato je bilo povsem jasno, da bodo čutili nekaj utrujenosti, še bolj kot to pa so se morali dokazati v psihološkem smislu.

Športna dvorana Balon, gledalcev 100, sodnika: Jovanovič (Komenda), Dugar (Kanal). Go Volley: Vrtovec 13, Maraž, Basaneže 12, Čuturič, Konjedic 1, Filiputti, Savičić 13, Bregar 13, Tomić 13, Kuborović 4, Gašparin. Salonit: Česnik 10, Šarič, Lazar, Marušič, Karnel, Kovačič, Dos Santos 17, Sirk, Mijatović 12, Čabarkapa 30, Okroglič 8, Krivec 6.

In to proti zelo neugodni ekipi iz Nove Gorice, ki jih je letos že dvakrat premagala in ki ima v sosedskih derbijih vedno še motiv več. To je tudi tokrat dokazala, saj se ni predala, do konca je poskušala presenetiti, kar pa ji vendarle ni uspelo. Predvsem zaradi napak v napadu, ki je bil tokrat odločilen element. V njem so bili gosti boljši, spet pa je blestel najboljši igralec zaključnega turnirja pokala Dejan Čabarkapa, s 30 točkami je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme.

V vrste Salonita se je vrnil bloker Dane Mijatović, a to njegove ekipe ni navdahnilo, v prvem nizu so bili gostitelji z zanesljivim sprejemom in napadom precej boljši. Vodili so od začetka do konca, da so povedli z 1:0, niso imeli prav nikakršnih težav. Toda v drugem nizu so začeli delati napake, kar so gostje izkoristili. Novogoričani so še vodili z 12:11, nato pa so nato Kanalci do tehničnega odmora osvojili pet točk zapored, po odmoru pa prednost še povečali.

Ko so gostje gladko dobili tretji niz, je bilo videti, da je vprašanje zmagovalca rešeno. Tudi v četrtem nizu so imeli pokalni prvaki že lepo prednost, a v končnici so bili vendarle boljši varovanci Jasmina Čuturića, ki so izborili peti niz. Ta je bil na začetku izenačen, po menjavi strani pa so Kanalci prevzeli pobudo, izkušena Čabarkapa in Israel Dos Santos sta unovčila svojo kakovost, spet pa jima je bil v veliko pomoč organizator igre Luka Krivec.

Koprčanke zlahka čez prvo stopnico do obstanka v ligi

Odbojkarice Luke Kopra so v tekmi 1. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske v Ljubljani premagale Vital s 3:1 (-24, 17, 17, 13).

Dvorana ŠD Krim, gledalcev 40, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Klinar (Žirovnica). Vital: Janežič, Pene 12, Vogrič 8, Handanović 7, Jeršan, Zupančič, Đukić 3, Crnjac 2, Corel 1, Turk 19, Mijoč 2, Jović. Luka Koper: Barič 11, A. Lucas, Jančar, Kušar, Ferlinc 8, D. Lucas 17, Pekić 7, Lovšin, Korošec 4, Pušnik, Kaker 16, Flego.

Odbojkarice Vitala ne najdejo poti iz krize. Serijo porazov iz prvega dela so nadaljevale tudi v zeleni skupini, tako kot v prvem delu jih je v Ljubljani še enkrat premagala Luka Koper, ki je tokrat igrala brez izkušene Petre Kramolc.

Koprčanke domačih z izjemo zadnjega niza niso nadigrale, a so bile zanesljivejše v vseh elementih, tako da so potrdile napovedi, da z obstankom v ligi ne bodo imele večjih težav.

Primorke so vodile že večji del prvega niza, toda po drugem tehničnem odmoru so beležile črne trenutke, Ljubljančanke so serijo točk prešle v vodstvo (17:16), ki so ga držale do konca, izkoristile pa so tretjo zaključno žogo.

V drugem nizu so še ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4, nato pa so na igrišču zagospodarile gostje. Izkušena Tina Kaker je odlično servirala, svoje odigrala tudi v bloku, v napadu pa je točke zbirala Dijana Lucas. Koprčanke so prišle do drugega niza, nato brez večjih težav do tretjega, v zadnjem pa so gostiteljice povsem nadigrale, dopustile so jim le 13 točk.

Odbojkarice Go Volleya nemočne

Odbojkarice Go Volleya so so v 1. krogu modre skupine doma izgubile proti Braslovčam z 0:3 (-16, -15, -19).

Športna dvorana Balon, gledalcev 90, sodnika: Dugar (Kanal), Jovanovič (Komenda). Go Volley: Simčič, Vičič, Bavdaž 1, Leban Čičič 1, Marušič 2, Grudina 8, Spačal 7, Kolbl 11, Komel 5, Marušič, Pahor. Braslovče: Bedjanič, Turnšek, Hribernik, Zbičajnik 3, Bergant 1, Jerman, Markovič 20, Mihevc 6, Marovt, Mihalinec 12, Sobočan 13, Hribernik 4.

Odbojkarice Braslovč nadaljujejo zmagoviti niz. V Novi Gorici - Go Volley si je v zadnjem trenutku zagotovil nastop v modri skupini - so bile v vlogi favoritinj, to pa so prepričljivo tudi upravičile. Domače so bile vso tekmo v podrejenem položaju, zmagovalec niti v enem trenutku ni bil vprašljiv. Savinjčanke so bolje servirale, z domačimi servisi pa niso imele težav, tako da so z lahkoto igrale tudi v napadu, kjer se je še posebno izkazala Nika Markovič, z 20 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme.

Braslovčanke so dosegle 12 asov, Katja Mihevc in Anita Sobočan po štiri, Zala Zbičajnik pa tri, servisi gostij so bili nerešljiva uganka za Novogoričanke. Te nikakor niso mogle razviti igre v napadu, njihova kapetanka Katarina Spačal tokrat ni dala tisto, kar se od nje pričakuje. Po pričakovanju je bila v napadu najbolj zaposlena domača igralka, a je imela le 15 odstoten izkoristek napadov.

Rezultatsko gledano so bile Novogoričanke tekmicam še najbližje v tretje nizu, a tudi rezultat v tem delu vara. Braslovče so že v prvem delu vodile z 8:4, nato imele tudi devet točk prednosti, domače pa so poraz nekoliko omilile šele v končnici.

STA


Najbolj brano