Go Volley izgubil brez dobljenega niza

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v tretji četrtfinalni tekmi 1. DOL za moške premagali Go Volley s 3:0 (21, 14, 25) in se z izidom 2:1 v zmagah uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili s Panvito Pomgrad.

Odbojkarji Go Volleya   so v tretji četrtfinalni tekmi 1. DOL  izgubili proti Calcitu z 0:3 Foto: Igor Mušič
Odbojkarji Go Volleya so v tretji četrtfinalni tekmi 1. DOL izgubili proti Calcitu z 0:3 Foto: Igor Mušič

KAMNIK > Gosti so bili že ob prvem tehničnem odmoru v prvem nizu v prednosti. Po njem so, tudi po zaslugi dobrega sprejema, Kamničani na osmi točki izenačili in nato po bloku Borisa Brusa povedli z 11:10.

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Miklošič, Seifried (oba Maribor). Calcit Volleyball: Hribar, Novljan, T. Štern 1, Kvas, Pokeršnik 13, Ribič, Štembergar Zupan 9, Brus 7, Hrast 1, Stavbar 5, Kotnik 4, Ž. Štern. Go Volley: Vrtovec 6, Marc, Basaneže 8, Čuturič, Konjedic 1, Filiputti, Savičič 11, Bregar 6, Tomič 12, Kuburović 3, Gašparin, Maraž.

Domači so z raznovrstno igro nadaljevali do drugega tehničnega odmora, ko so vodili s tremi točkami. Gosti so se jim približali, trener Marko Brumen pa je vzel pol minute odmora. Pred končnico je opravil tudi menjavo, v igro je vstopil Žiga Štern, po nekaj napakah in rezultatu 18:22 pa je odmor vzel tudi gostujoči stratega Jasmin Čuturić. Ko so calcitovci dosegli še eno točko, so zlomili odpor tekmecev, za zmago v nizu pa so izkoristili četrto zaključno žogo.

Z dobro igro so Kamničani nadaljevali tudi v drugem nizu. Še naprej so držali dober sprejem, na servisu so bili raznovrstni, v napadu pa je MartinHrast dobro razigral soigralce. Že pred odhodom na prvi tehnični odmor je Čuturič ob zaostanku treh točk vzel polminutni odmor, a to ni spremenilo poteka igre. Razpoloženi Kamničani so ob drugem tehničnem odmoru vodili že z osmimi točkami naskoka. Ko je bil v napadu za vodstvo z 19:10 uspešen še Kotnik, je bilo bolj ali manj jasno, da bodo calcitovci za uvrstitev v polfinale potrebovali le še niz.

Calcit je odločno začel tudi tretji niz, po zaslugi velikega števila napak na servisu pa gostom igra ni stekla. Domači so uspešno igrali v napadu, a so Novogoričani izenačili na sedmi točki, nato pa povedli z 10:9. Go Volley je prišel še do dveh točk, takrat pa je prvič na tekmi v igro vstopil Tonček Štern, ki je z blokom izid izenačil na 12:12. Na drugi tehnični odmor so Kamničani odšli že s prednostjo treh točk, kajti gostje so kar tri zaporedne napade končali v avtu ali v mreži. Obe ekipi sta napravili nekaj napak, prav napaka pa je Kamničanom prinesla tri zaključne žoge za uvrstitev v polfinale. Gosti so tri ubranili, domači so prišli še do četrte, šele peto pa izkoristili.

STA


Najbolj brano