Dvojni boj za bron

Po izpadu odbojkaric Luke Koper v polfinalu je na isti stopnički spodrsnilo tudi odbojkarjem Salonita Anhovo. Primorska ligaša nadaljujeta boj za tretje mesto in Evropo.

Najučinkovitejši pri Salonitu je bil Andraž Paliska (v modrem)  Foto: Leo Caharije
Najučinkovitejši pri Salonitu je bil Andraž Paliska (v modrem)  Foto: Leo Caharije

Calcit : Salonit Anhovo 3:1

KAMNIK> Mestna športna dvorana, gledalcev 400, sodnika Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje); po nizih: 23, -21, 18, 17.

Salonit Anhovo: Česnik, Koncilja 12, Lazar, Bektašević, J. Kovačič, A. Kovačič 13, Pirih, Paliska 17, Mijatović 7, Bregant 10, Krivec 2. Trener: Andrej Urnaut.

Kanalci niso dosegli tega, kar je obetal vrstni red po drugem delu sezone, ko so bili drugi in mesto pred Kamničani, za katere je tudi tokrat dobro igral kanalski organizator Matija Jereb. Gorenjci so končnico sezone dočakali v nekoliko boljši formi, predvsem pa so na dveh dolgih polfinalnih tekmah (obe več kot dve uri) imeli na voljo več uporabnih menjav. Cementarjem ostane boj za tretje mesto in za evropsko vstopnico. Kljub polfinalnemu izpadu je sezono že mogoče oceniti za pozitivno, saj je ekipa, ki je v primerjavi z lansko imela manjše število izkušenih odbojkarjev in nič tujcev, naredila korak naprej (lani izpad v četrtfinalu). Za kanalsko zasedbo z le šestimi igralci za širši prvoligaški vrh je bila po izenačenem začetku drugega polfinalnega boja usodna kriza sredi tretjega niza, ko Primorci niso našli poti mimo višjega kamniškega bloka, ki je zaprl poti sprejemalcema Andreju Kovačiču in Andražu Paliski. Kanalcem je manjkala predvsem pričakovana izdatnejša bera točk napadalca Janka Breganta.

STA, IM

Luka Koper : Aliansa 1:3

KOPER> Dvorana Bonifika, gled. 110, sodnika: Jovanovič (Komenda), Adrovič (Kamnik); po nizih: -17, -16, 26, -20.

Luka Koper: Valenčič 19, Kušar, Ferlinc 1, Lucas 1, Kocjan 12, Lovšin, Crnjac 5, Udrih 10, Jovič 1, Pešič 8, Kaker 4, Gorenc. Trener: Željko Rulofs.

Igralke Alianse so si bolj želele zmage. Njihov napad so odlikovali natančni servisi, slaba točka Koprčank pa je bil prav sprejem servisa. Poleg tega niso znale organizirati igre in njihova učinkovitost v napadu je bila veliko nižja kot na prejšnjih tekmah.

Prva dva niza so gostje dobile brez velikega truda, v tretjem so se Koprčanke predramile in ga dobile, vendar so po vodstvu 6:3 v četrtem dopustile Aliansi delni izid 9:0 - in rešitve ni bilo več. NR


Najbolj brano