Domač poraz odbojkaric Luke

Odbojkarice Luke Koper so v tekmi 13. kroga 1. DOL Radenska Naturelle doma izgubile z Zgornjo Gorenjsko z 0:3 (-24, -19, -19).

Odbojkarice Luke Koper so   izgubile z Zgornjo Gorenjsko z 0:3  Foto: Primožič/Fpa
Odbojkarice Luke Koper so izgubile z Zgornjo Gorenjsko z 0:3  Foto: Primožič/Fpa

KOPER> V ligi Radenska Naturelle pred zadnjim krogom ni več vprašanj, kdo bo igral v modri skupini. Calcitu Volleyballu in Novi KBM Braniku se bodo pridružile igralke Alianse, Zgornje Gorenjske, Luke Kopra in Keme. Luki Kopru so pri tem pomagale Novogoričanke, medtem ko si je Zgornja Gorenjska to zagotovila prav v Kopru, kjer je gladko premagala domačo ekipo.

Dvorana Bonifika, gledalcev 120, sodnika: Jovanović (Komenda), Adrović (Kamnik). Luka Koper: Barič 9, A. Lucas, Jančar, Kušar, Bratož 11, Ferlinc 5, D. Lucas 9, Lovšin 1, Korošec 2, Pušnik 1, Kaker 1, Flego. Zgornja Gorenjska: M. Jerala, Blažič, Bernardi, U. Jerala 1, Dolar, Kolbl 1, Rozman 8, Pintar 6, Čančar 11, Zidarič 17, Kikelj 10, Eržen, Suljanović, Čuk.

Gorenjke so pokazale, da so trenutno v mnogo boljši formi od Koprčank, da so bolj zanesljive in da ne zmagujejo več le s 3:2. Tokrat so pokazale tudi večjo sproščenost kot domače, kar se je pokazalo predvsem v končnicah. V prvem nizu so imele Koprčanke že štiri točke prednosti (8:4), vodile tudi s 17:16, a po izenačenju na 20. točki dovolile tekmicam tri zaporedne točke. Kljub temu pa so se še vrnile v igro, ubranile so dve zaključni žogi, tretje pa ne.

V drugem nizu so domače vodile le na začetku, že ob prvem tehničnem odmoru pa je bilo 5:8, pri izidu 14:22 je že kazalo na zanesljivo povečanje vodstva, toda domače se niso predale, prišle so do petih točk zaostanka (18:23), preobrata pa ni bilo. Zato pa so ga gledalci videli v tretjem nizu, ko so Koprčanke vodile s 16:10, z delnim izidom 9:1 pa so v vodstvo prešle gostje, ki so do konca tekmicam dovolile le še dve točki.

Statistika kaže, da so imele Gorenjke slabši sprejem, a boljši napad ter blok.

STA


Najbolj brano