Domač poraz odbojkaric Go Volleya

Odbojkarice Formisa so v tekmi 7. kroga 1. DOL za ženske v Novi Gorici premagale Go Volley s 3:0 (21, 25, 15).

Odbojkarice Go Volleya so zabeležile domač poraz  Foto: Igor Mušič
Odbojkarice Go Volleya so zabeležile domač poraz  Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Ekipa iz Rogoze, ki je v sedmi tekmi zabeležila šesto zmago (edini poraz je doživela doma proti zadnjeuvrščeni Aliansi). Za zmago pa so se morale Štajerke kar potruditi.

Športna dvorana Balon, gledalcev 60, sodnika: Novak (Dvor), Perčič (Kamnik). Go Volley: Simčič, Bavdaž 4, P. Marušič, Grudina 8, Spačal 9, Kolbl 10, Komel 3, Zavratnik 2, Š. Marušič, Berce, Prislan Kodelja 1. Formis: Desy Vahen 19, Horvat 8, Pintarič 6, Stavbar 1, Dobnik, Geratič, Gajser 4, Pehnec 1, Grašič 18, Novak, Šijanec.

V prvih dveh nizih so bile gostiteljice do končnice najmanj enakovredne, toda v odločilnih trenutkih so zatajile. Naredile so vse preveč lastnih napak, predvsem v napadu, servis je bil premalo udaren, medtem ko je na drugi strani odlično servirala Maja Horvat, v napadu in na sprejemu je bila zanesljiva Maja Vahen, odlično pa je igrala tudi Andreja Grašič.

Novogoričanke so dvoboj začele, kot so si želele. Po izidu 3:3, so dosegle pet zaporednih točk, nato vodile že s 13:6, a igralke Formisa so ostale mirne, kot da so dobro vedele, da bodo tudi one prišle do svojih trenutkov. To se je tudi zgodilo. Tekmice so ujele na 19. točki, z delnim izidom 5:0 tudi povedle z 22:19, prednost pa zadržale do konca.

Z dobro igro so gostje nadaljevale v drugem nizu, v katerem so že imele prednost štirih točk, nazadnje pri izidu 10:14. Toda domače so nato dosegle šest točk zapored in prednost držale vse do zadnjih trenutkov niza. Gostje so si sicer prve priigrale zaključno žogo, toda priložnost se pri vodstvu 25:24 ponudila tudi gostiteljicam, na koncu pa so bile spretnejše in srečnejše igralke iz Rogoze.

Tretji niz je bil izenačen do izida 11:11, nato pa so gostje ušle, pri izidu 12:20 je bilo že jasno, da bodo še potrdile prvo mesto na prvenstveni razpredelnici.

STA


Najbolj brano