Derbi med Go Volleyem in Salonitom je bil le na papirju

Četrti primorski derbi v prvi državni odbojkarski ligi za moške je ponudil še najmanj rezultatske negotovosti. Če smo do konca pošteni, dvomov o zmagovalcu ni bilo. Go Volley : Salonit Anhovo 0:3.

Bloker Salonita Urban Česnik (št. 2) je dobro izkoristil ponujeno priložnost
Bloker Salonita Urban Česnik (št. 2) je dobro izkoristil ponujeno priložnost  

NOVA GORICA> Že bežen pogled na postavo Go Volleyja je dal slutiti, da se ne bo ponovil scenarij iz prve medsebojne tekme v novogoriškem balonu. Takrat so Novogoričani po razburljivi tekmi in petih nizih ugnali Salonit, pa tudi v naslednjih dveh tekmah v Kanalu so tekmecem nudili soliden odpor. Brez obolelega Maria Koncilje in poškodovanega Dejana Čabarkape, ki je obsedel na klopi, bi bila zmaga gostiteljev pravcati čudež. Za povrh je pred tekmo bolan obležal tudi Alan Vidmar in čeprav tudi gostje niso bili v najboljšem stanju (Dane Mijatovič sploh ni stopil na parket, Janko Bregant pa je igral le, kolikor je bilo nujno potrebno), so bila izhodišča jasna.

Nova Gorica, dvorana v športnem parku, gledalcev 250, sodnika Globačnik (Topolšica), Melavc (Šempeter); po nizih: -11, -13, -17. Go Volley: Oberdank 1, B. Krivec 1, Čuturić 3, Filiputti 3, Markič 5, Vidič, Jerončič 5, Sirk 7, Čabarkapa, Karnel. Trener: Samo Miklavc. Salonit: Česnik 7, D. Koncilja 6, Lazar 5, J. Kovačič, Bektaševič, A. Kovačič 11, Pirih 3, Paliska 21, Bregant 4, L. Krivec 4, Mijatovič. Trener: Andrej Urnaut.

Kanalci so vlogo favorita upravičili že od začetka. Z zbranim in odgovornim pristopom so razblinili pičle upe gostiteljev že ob prvem tehničnem odmoru. Takrat je bil na semaforju izid 2:8, razmerja moči pa se tudi v nadaljevanju niso spremenila. Drugi niz je bil zrcalna slika prvega. Salonit je spet povedel z 8:2 in še naprej prevladoval na igrišču. Ko je pri zaostanku 5:13 domači trener Samo Miklavc potegnil na klop Jasmina Čuturića, je bilo jasno, da so se gostitelji sprijaznili z razvojem dogodkov. Andrej Urnaut je lahko na drugi strani ponudil priložnost vsem zdravim igralcem, ki so brez težav povišali vodstvo na 2:0.

Tudi tretji niz se je začel po ustaljenih tirnicah. Kanalci so spet povedli z 8:2 in kazalo je, da bodo ekspresno opravili svoje delo. Nalet gostov je prekinil tehnični odmor. Po servisih Danjela Filiputtija so si privoščili nekaj napak in domačini so se po delnem rezultatu 6:0 vrnili v igro. Rezultatsko ravnotežje so nato ohranili do drugega tehničnega odmora, na katerega so šli celo z minimalno prednostjo 16:15. To je bil tudi labodji spev gostiteljev in domačih privržencev, ki so nekoliko napeli glasilke ob zasuku svojih ljubljencev. Kanalci so namreč po odmoru nanizali osem točk zapored in tekmo hitro in varno pripeljali do konca.

“Po svoje je škoda, da dvoboj ni postregel z običajnim mikom derbija. Pomembno je, da smo osvojili tri točke brez večjih nihanj, ki se utegnejo maščevati v tovrstnih tekmah,” je pojasnil trener Salonita Andrej Urnaut. Podobnega mnenja je bil tudi njegov kolega na klopi gostiteljev Samo Miklavc: “To ni bil pravi derbi. Salonit je bil boljši, za kar mu čestitam. Zaradi bolezni in poškodb se ne moremo sestaviti, zato priložnost dobivajo tudi mlajši igralci, kar po svoje niti ni slabo. Pomembno je, da se pozdravimo do četrtfinala.ALEŠ SORTA


Najbolj brano