Brez nabojev pred Sežano

Novogoričani so kar sami razrešili preostale neznanke. Z domačim remijem 0:0 proti Aluminiju so se krog pred koncem prve slovenske nogometne lige dokončno zasidrali na devetem mestu, ki prinaša dodatne kvalifikacije. Po vsej verjetnosti s Sežanci, ki bodo v sredo gostili prvo tekmo.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Pred zadnjim prvenstvenim krogom tako ostaja odprto le še vprašanje, kdo bo osvojil četrto mesto in zadnjo evropsko vozovnico, o kateri bosta v medsebojnem obračunu odločala Mura in Celje. Sobočani doma potrebujejo točko, ob zmagi gostov pa bi morali četrto mesto prepustiti tekmecem. Iz primorskega zornega kota pa je vsa pozornost veljala obračunu v športnem parku med Gorico in Aluminijem. Po videnem je še najbolj razveselil sežansko odpravo, ki je na čelu s trenerjem Andrejem Razdrhom pospremila tekmeca v dodatnih kvalifikacijah. Če je bil to dejanski prikaz moči gostiteljev, potem se nima česa bati.

Po medli predstavi bodo Novogoričani težko našli kaj spodbudnega. Če ne drugega, je dobrodošlo, da bodo v natrpanem urniku tekem, ki ga je še bolj zgostil premik kvalifikacijskih dvobojev za prvo ligo, lahko v Krškem privoščili počitek nosilcem igre. “Šli smo na zmago, vendar preprosto nismo bili pravi. Primanjkovalo nam je svežine, kar ni presenetljivo po petih tednih napornega ritma. Imamo preozek kader, da bi posegali po enakovrednih menjavah, nosilci igre pa so v pogonu že šest tekem zapored. Ne iščem izgovorov, a takšna so dejstva,” je povedal domači trener Saša Kolman, ki je bil bolj redkobeseden na temo dodatnih kvalifikacij.

Novogoričani še na petem zaporednem dvoboju niso okusili slasti zmage, za povrh je strelski post dolg tri tekme. “Vsemu skupaj botruje tudi tudi psihološki pritisk, ki se je navezal na utrujenost. Treba je narediti vse za obstanek. Zdaj se bomo osvežili in šli proti Sežancem na polno,” je povedal Kolman. Njegovi izbranci so proti Aluminiju sicer po daljšem času ohranili mrežo nedotaknjeno, kar pa v obračunu s tekmecem brez tekmovalnega motiva ni nek dosežek.

Naposled so bili gostje v tekmi brez pravega ritma in naboja precej bliže polnemu izkupičku kot razglašeni Novogoričani. Gostitelji niso izpeljali podjetnejše akcije, kaj šele da bi sprožili pošten strel v okvir vrat Luke Janžekovića. Vratar Aluminija je brez težav lovil žoge ob jalovih podajah v kazenski prostor. Na drugi strani pa je Grega Sorčan moral stalno vzdrževati delovno temperaturo. Ob strelu Matica Vrbanca pet minut pred koncem ga je rešil okvir vrat, sicer bi bil novogoriški popoldan še bolj kilav

* Športni park, sodniki: Balažič, Mežnar in Mijatović.

* Strelci: /.

* Gorica: Sorčan, Celcer (od 29. Kavčič), Lipušček, Tomiček, Curk (od 69. Hodžić), Marinič (od 60. Šipek), Osuji, Kolenc, Grudina, Velikonja, Filipović.

* Aluminij: Janžekovič, Ploj (od 59. Amuzie), Koblar, Martinović, Kontek, Kranjc, Muminović, Petrovič, Vrbanec, Matjašič (od 84. Horvat), Marinšek (od 62. Štor).

* Rumeni kartoni: Kolenc, Velikonja; Martinovič, Kontek.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano