Nova zmaga Kopra in skok med prvih šest

Rokometaši Kopra so v Bonifiki zmagali še tretjič zapored. V tekmi osmega kroga prve DRL so z 32:27 premagali novomeško Krko. Za goste je bil nerešljiva uganka Nino Grzentič, ki je iz desetih poizkusov uspešno zadel kar devetkrat.

Koprčani so vpisali še četrto zmago na zadnjih petih obračunih, 
kar jim je prineslo tudi šesto mesto na prvenstveni razpredelnici. Foto: MATIA SCUKOVT
Koprčani so vpisali še četrto zmago na zadnjih petih obračunih, kar jim je prineslo tudi šesto mesto na prvenstveni razpredelnici. Foto: MATIA SCUKOVT

KOPER > Pomembno srečanje, ki je na tribune privabilo 1000 gledalcev, so rokometaši Kopra odprli bolje kot gostje iz Novega mesta. V domačih vrstah je v uvodu blestel predvsem Dani Zugan, ki je od uvodnih štirih zadetkov Kopra prispeval kar tri. Kljub temu, da so rumeno-modri vodili ves prvi polčas, se zeleno-beli niso predajali. Vsak rezultatski skok Kopra so znali umiriti. Ko je Adam Bratkovič v 21. minuti zadel za 11:8, se je zdelo, da si bodo domačini priigrali višjo prednost, a se s tem ni strinjal Jernej Papež. Potegnil je dolenjski voz in s svojim šestim zadetkom (skupno jih je prispeval 9) postavil izid prvega polčasa 13:13.

Nadaljevanje je sprva pripadlo gostom, ki so s čvrsto obrambo in natančnimi streli celo povedli. V vratih je svoje dodal še Aleksandar Tomić in gostje so v 40. minuti vodili z 18:17. Koprčanom je, navkljub odlični podpori s tribun in borbi za vsako žogo, vodstvo spolzelo iz rok. Čeprav so Novomeščani igrali precej bolje kot na začetku tekme, je njihov nalet vselej znal prekiniti domači trener Uroš Rapotec. S pravočasnimi minutami odmora je znal prekiniti niz gostov in svoje varovance zbrati za zadnjih deset minut tekme. Prav to je bilo ključno, saj so se Primorci v zaključku tekme zbudili. Zablestel je ponovno Nino Grzentič, ki je s štirimi (od skupno 9) goli v obdobju med 49. in 55. minuto poskrbel za mirnejše zadnje minute. Svoje mesto med vratnicama je upravičil tudi Martin Kocjančič, ki je v zaključku zaklenil svoja vrata.

Koper: Krka 32:27 (13:13)

Dvorana Bonifika Gledalcev 1000, sodnika Dejan in Igor Ivančič.

Koper: Haseljić, Grzentič 9, Krečič 3, Matijaševič 4, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Smolnik 2 (1), Sokolič 4, Guček, Zugan 3, Marić 4, Planinc 1, Stopar, Bratkovič 2.

Krka: Rašo L. 3, Bevec 1, Didovič 4, Okleščen 3, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 1, Klemenčič, Rašo D. 1, Papež 9 (4), Kukman, Matko, Imperl, Florjančič 1.

Sedemmetrovke: Koper 1(3), Krka 4(5), izključitve: Koper 10, Krka 10 minut.

Koprčani so vpisali še četrto zmago na zadnjih petih obračunih, kar jim je prineslo tudi šesto mesto na prvenstveni razpredelnici. “Fantje so pokazali srčno borbo ves čas srečanja. Na koncu se je pokazalo, kar skozi ponavljam. Trdo treniramo in delamo. V zaključku smo imeli dovolj moči, ob tem pa smo zaigrali zares pametno. Dve novi točki smo si zaslužili,” je po tekmi vtise strnil trener Rapotec. Junak tekme je bil, tako kot na tekmi z Ormožem, Nino Grzentič, ki je zabil kar devet golov. “Veliko laže je igrati, ko uživaš zaupanje trenerja, posledično lahko igraš veliko bolj sproščeno. Zadetki so samo nagrada za vse to, najbolj pomembno pa je, da smo zmagali,” je trenerja dopolnil Grzentič.


Najbolj brano