Nogometašu plačali zasebno letalo, da je lahko videl novorojenko

Člani danske nogometne reprezentance so soigralcu Jonasu Knudsenu plačali let z zasebnim letalom, da je lahko med svetovnim prvenstvom odletel domov in objel novorojenko. Knudsen je na kratko skočil domov po uvodni zmagi Danske z 1:0 proti Peruju.

 Foto: STA
Foto: STA

MOSKVA > Kot so poročali danski in britanski mediji, je petindvajsetletna branilčeva žena Trina zdravo dojenčico rodila nekaj tednov pred rokom, ko je bil njen mož skupaj s preostalo reprezentanco že na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

“Zbrali smo se skupaj in se strinjali, da bi bilo prav, če bi za trenutek upoštevali človeško stran vsega skupaj. V moštvu nas je veliko očetov, seveda smo vsi najprej samo ljudje in ne le profesionalni nogometaši,” je prijazno gesto upravičil čuvaj danske mreže Kasper Schmeichel, sin slovitega danskega vratarja Petra Schmeichela, tudi sam oče leta 2010 rojenemu sinu Maxu in leta 2012 rojeni hčerki Isabelli.

“Kot oče sem se skušal postaviti v njegovo kožo, kako težko bi bilo meni, če bi mi žena poslala sporočilo, da je rodila hčerko, jaz pa ne bi mogel biti pri njej. Želeli smo narediti vse, kar je bilo v naši moči, da bi mu omogočili na hitro oditi domov in videti hčerko,” je še dejal Schmeichel.

Danska je v soboto v tekmi skupine C z 1:0 premagala Peru. Levi-krilni Ipswicha Jonas Knudsen je po tekmi odšel domov in se moštvu znova pridružil v ponedeljek. Dance danes v Samari čakajo Avstralci.


Najbolj brano