Zvezda za zaprtimi vrati

Nogometaši Gorice bodo danes odigrali prvo letošnjo tekmo v športnem parku, a brez prisotnosti gledalcev. Tako kot lani Partizan bodo tudi Crveno zvezdo gostili za zaprtimi vrati.

Crveno zvezdo so videli le gledalci v Kopru, v Novi Gorici je ne bodo Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Crveno zvezdo so videli le gledalci v Kopru, v Novi Gorici je ne bodo Foto: Tomaž Primožič/Fpa

NOVA GORICA > Če je lani še obveljala obrazložitev o časovni stiski in negotovosti, zaradi katere niso mogli pravočasno prijaviti tekme ustreznim organom (varnostniki, policija) pa bodo letos tovrstni izgovori Nogometnega društva Gorica težko vzdržali. Dvoboj s Crveno zvezdo je namreč že dalj časa začrtan v koledarju prijateljskih tekem Novogoričanov. O tem smo v PN pisali že 4. januarja. Časa za organizacijo tekme z Beograjčani je bilo tokrat torej dovolj, zataknilo pa se je bržkone (spet) pri denarju.

Druga pripravljalna tekma koprskih nogometašev pred občinstvom bo danes popoldne ob 16. uri, ko bodo na drugi strani stali nogometaši Slobode iz Tuzle, ki letos igrajo v drugi ligi, za vrnitev na pota stare slave pa so poklicali starega trenerskega mačka Miroslava Blaževića - Čira. Kljub skoraj 80 letom je Čiro še vedno mldosten in predvsem ima šer vedno izjemen smisel za komunikacijo. Vstopnina bo pet evrov. RM

Organizacija tovrstne tekme prinaša tudi določen strošek, v ND Gorica pa kljub povezavi s Parmo še zdaleč ne cvetijo rožice. O tem nazorno pričajo zamude pri izplačilih pa tudi spremenjen razpored pripravljalnega obdobja. Po prvotnem načrtu bi morali dva tedna preživeti v bližini Barija. Nato je bil nekaj časa aktualen Parmin vadbeni center Collecchio, a so tudi to zamisel opustili, bojda zaradi slabega vremena.

Naposled so pristali v hrvaški Istri, kjer so se mudili pretekle štiri dni. V Umagu pa vremenske oziroma vadbene razmere niso bile kaj prida boljše kot na Goriškem. Obilno deževje je natopilo igrišča z vodo, tako da so morali izbranci Luigija Apollonija - delili so podobno usodo kot nogometaši Olimpije in podgoriške Budučnosti v Umagu - spet vaditi le na umetni travi. Ob včerajšnji vrnitvi domov je vsaj prenehalo deževati, tudi današnja tekma naj bi minila v suhem vremenu.

Škoda je torej, da nekdanjega evropskega klubskega prvaka, ki ima v letošnji sezoni tudi močan slovenski pridih, goriški gledalci ne bodo mogli videti v živo. V Kopru so imeli nogometni privrženci več sreče. Klub z Bonifike ima očitno drugačen odnos, pri tem pa gre za spoštovanje gostov in ne nazadnje tudi simpatizerjev domačega moštva. Morda pa se bo ta odnos spremenil s prihodom v klub operativca Giuseppeja Spalenze, o katerem smo prav tako že pisali 4. januarja. Z Gorico pa je povezan še en igralski prestop. Panamec Jorman Aguilar, ki je jeseni kot posojeni igralec Parme zbiral drobtinice v novogoriškem dresu, bo spomladi branil barve puljske Istre.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano