Žoga dvakrat v mrežo Slovenije

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Montevideu izgubila proti Urugvaju z 0:2 (0:1). Izbrance Srečka Katanca v soboto zvečer čaka še en prijateljski obračun, in sicer z Argentino v La Plati.

Srečko Katanec, selektor slovenske nogometne reprezentance Foto: Tamino Petelinsek
Srečko Katanec, selektor slovenske nogometne reprezentance Foto: Tamino Petelinsek

MONTEVIDEO > Za Urugvaj sta zadela Edinson Cavani v 37. in Christian Stuani v 77. minuti.

Srečko Katanec, selektor Slovenije: “Tekmo smo izgubili, ampak fantom sem čestital. Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. Razlika je bila samo ta, da mi svojih priložnosti nismo izkoristili, oni pa so jih. Kar zadeva karakter, vere vase, smo odigrali zelo spodobno. Fantje so pokazali karakter, močni smo bili na žogi, sploh v prvem polčasu, v katerem smo bili odlični. Rezultat bi moral biti takrat drugačen, ampak žal ni bil. Resnično sem zadovoljen. Fantje so odigrali zelo dobro.”

Nejc Pečnik, igralec Slovenije: “Tekma je bila zanimiva, zelo gledljiva. Oboji smo igrali lep nogomet, imeli priložnosti, oni so zadeli, mi ne. Mislim, da je bil drugi njihov gol celo iz prepovedanega položaja, ampak menim, da smo bili vsaj enakovredni.”

Mišo Brečko, igralec Slovenije: “Tudi Urugvaj je ekipa, ki igra kompaktno, strnjeno, ima dober napad. Ampak bila je dobra tekma, tudi mi smo odigrali pošteno, na žalost smo izgubili. Treba se je spočiti in dobro odigrati še drugo tekmo proti Argentini.”

Rajko Rotman, igralec Slovenije: “Občutek je bil zelo dober. Pokazali smo, da lahko igramo enakovredno tudi s tako reprezentanco, kot je Urugvaj. Zame je bil to debi, šel sem v tekmo brez strahu, da pokažem, kar znam, in mislim, da je bilo v redu. Imeli smo svoje priložnosti, na žalost smo prejeli zadetek iz polpriložnosti, kjer je prišla do izraza individualna kakovost Diega Forlana in Edinsona Cavanija. Drugače pa si v prvem polčasu oni niso ustvarili kake resne priložnosti, dobro smo stali na igrišču. V drugem polčasu je bilo malce težje, ampak so oni pritiskali predvsem prek prekinitev, iz česar so tudi dosegli zadetek.”

STA


Najbolj brano