Znana imena bodo pomagala

Malonogometni turnir bo danes ob 17. uri v dvorani Bonifika, sredstva, ki jih bodo zbrali, pa bo Aura fundacija namenila za zdravljenje Edija Pobege in mladeniča iz Pirana, 18-letnega Nicka Špoljarja Dežjota.

Danes ob 17. uri bo v dvorani Bonifika dobrodelni gol za Edija in Nicka Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Danes ob 17. uri bo v dvorani Bonifika dobrodelni gol za Edija in Nicka Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Zgodba nogometnega trenerja Edija Pobege je širši javnosti že dokaj znana. Nesreča ga je pred poldrugim letom posadila na invalidski voziček, ko je po padcu s kolesom postal tetraplegik. Z vsakodnevnimi terapijami je dosegel, da lahko prehodi do 150 metrov dnevno, njegove roke pa okrevajo bistveno počasneje. Pričakuje, da bi mu pomagala operacija. Na današnji prireditvi bodo pomagali tudi mlademu fantu, 18-letnemu Nicku Špoljarju Dežjotu, ki se je hudo poškodoval pri skoku v vodo.

Na prireditvi Gol za Nicka in Edija, ki se bo začela ob 17. uri, bodo nastopila številna znana imena iz sveta športa, zabave, politike in nekateri drugi prepoznavni obrazi. Vmes bodo nastopile mažoretke, plesna skupina Elite in Nickovi sošolci. Ob tem želi Aura fundacija delovanje razširiti na pomoč pri rehabilitaciji tudi drugim invalidom iz slovenske Istre.

Na malonogometnem turnirju bodo nastopile ekipe Beograda, Zagreba, Ljubljane, Rijeke, Kopra ter moštvi Edi in Nick All Stars. Edijevo moštvo bo vodil nogometni selektor Srečko Katanec, v njem bodo med drugimi igrali predsednik NZS Aleksander Čeferin, koprski župan Boris Popovič, Mile Ačimović, Milko Djurovski, Alen Ščulac, Andrej Poljšak, Vili Bečaj, predsednik FC Koper Ante Guberac, nekdanji rokometaš Jani Likavec, Željko Studen ... Nickovo ekipo bo s klopi vodil Bojan Prašnikar, igrali pa bodo - prva moža obeh koprskih logističnih podjetij, Luke Koper in Interevrope Gašpar Gašpar Mišič in Ernest Gortan, rokometni dvojec iz časov Gold Cluba Vojko Lazar in Loris Požar, nogometaši Kliton Bozgo, Amir Karić, Anton Žlogar, Rodolfo Vanoli, rokometaš Nejc Poklar, pa znani DJ Valentino Kanziani ... Cena vstopnice je 10 evrov.

RM


Najbolj brano