Živec se vrača domov

Zmagati za lep spomladanski uvod pred domačimi gledalci. To je vodilo nogometašev Gorice za današnji obračun z Domžalami, s katerim bodo nadaljevali državno prvenstvo. Po dolgem tekmovalnem premoru je vselej prisotne nekaj negotovosti, ki se lahko ob pozitivnem rezultatu hitro razblini, v nasprotnem pa še poglobi.

Saša Aleksander Živec (v modrem)  bo danes v Novi Gorici domžalski adut Foto: Leo Caharija
Saša Aleksander Živec (v modrem) bo danes v Novi Gorici domžalski adut Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Tega se pred uvodnim spomladanskim obračunom zavedajo tudi v taboru Gorice. V jesenskem delu so na domačih dvobojih sprva imeli precej preglavic. Prvo tekmo z Domžalčani v novogoriškem športnem parku so v končnici po šokantnem razpletu izgubili z 1:2. Vsi trije goli so padli v zadnjih petih minutah tekme. Za Novogoričane je takrat zadel Welle N'diaye, ki je le še formalno član ND Gorica.

“Sam je izrazil željo po odhodu. Z glavo ni bil več prisoten, v ekipi pa si želim igralce, ki si želijo braniti barve goriškega kluba,” je pojasnil trener Luigi Apolloni, ki na prvi tekmi zaradi poškodb in vnetij ne bo mogel računati na dva branilca. Abel Gigli se bo v najboljšem primeru priključil soigralcem čez teden dni, čas vrnitve Tineta Kavčiča pa je vprašljiv. Ostali so nared. ”Vadba na umetni travi je problematična, a igralci so se prilagodili in trudili. Pomembno je, da so prepričani v lastne sposobnosti in enako motivirani proti Mariboru ali Triglavu. Jeseni smo zaradi različnih razlogov izgubili nekaj dragocenih točk, kar se nam spomladi ne sme primeriti,” je pojasnil Apolloni.

Domžalčani, ki jih Novogoričani jeseni na dveh tekmah še niso premagali, bodo spomladi močnejši za Sašo Aleksandra Živca. ”Izgubili smo pomembnega nogometaša, ki lahko igra še bolje kot jeseni. Ima kakovost, ki jo mora dopolniti s stalnim dokazovanjem. Ne bo pa danes edina nevarnost. Domžalčani imajo velik ofenzivni potencial, tako po tehnični kot fizični plati. V igri ugaja zlasti Parker. Toda tudi mi imamo svoje adute, vključno z novinci, ki se bodo sčasoma prilagodili novi stvarnosti. Pomlad ponuja veliko tekem. Vsi igralci so koristni, nihče ni nepogrešljiv,” je povedal Apolloni. ALEŠ SORTA


Najbolj brano