Zgodovinska priložnost za klub s hriba

Moštvu Nogometnega kluba Gažon se ponuja priložnost, da jeseni zaigra v tretji ligi.

Gažon (v modrih dresih)  je z Biljami  igral v enotni primorski ligi  (posnetek je iz leta 2010) Foto: Leo Caharija
Gažon (v modrih dresih) je z Biljami igral v enotni primorski ligi (posnetek je iz leta 2010) Foto: Leo Caharija

GAŽON> Dvoboj z Biljami za vstop v tretjo nogometno ligo je za Gažon, nogometni klub s 37-letno tradicijo iz istoimenske vasi nad Koprom, ki je letos premočno zmagal v ligi MNZ Koper, tekmovalni vrhunec.

Lani je NK Gažon na pomoč priskočila MO Koper, z njenim denarjem so obnovili slačilnice in dopolnili razsvetljavo igrišča.

Adrijano Koren, nekdanji igralec Gažona, zadnjih pet let pa predsednik kluba, stoji trdno na tleh: “Pokrivamo vse stroške, če si bomo izborili tretjo ligo, pa ne bomo rinili z glavo skozi zid. Dogovarjamo se sicer s potencialnimi sponzorji, vendar dokler pogodbe niso podpisane ... Stroški v tretji ligi so trikrat višji, ne nameravamo se 'zapufati.' Če ne premagamo Bilj ali ne zberemo dovolj denarja, bomo poskusili spet prihodnje leto.” Predsednik ne pozablja, da je klubski uspeh sad kolektivnega dela, zanj so zaslužni številni sodelavci, od trenerja do tajnika in hišnika, ter prijatelji kluba. “Vsega ne moreš plačati z denarjem, ne gre brez entuziazma,” je prepričan Koren.

Igralska zasedba Gažona je močna, v njej so štirje nekdanji prvoligaški in nekaj drugoligaških nogometašev iz časov Bonifike, ekipo pa zaokrožujejo mladi, perspektivni igralci. Trener in igralec je Aleš Šmon, za katerega Koren najde same lepe besede (“če bo dobil pravo priložnost, se bo kot trener še zelo izkazal”).

Jutrišnjo prvo tekmo z Biljami bodo igrali na koprski Bonifiki ob 19. uri. Trener Šmon je povedal: “Pripravljamo se normalno, čeprav se naši ekipi ponuja zgodovinska priložnost. Možnosti za zmago so 50:50. Med seboj se ne poznamo, upam pa, da bo naša dnevna forma prava.”VJ


Najbolj brano