Zdesetkana obramba

Na Bonifiki se po zadnjem porazu pri Olimpiji še dolgo niso pomirili in marsikdo iz rumeno-modrega tabora je še zdaj v tresočem stanju, ko se spomni na 12. minuto, v kateri je sodnik trojno oškodoval obalnega prvoligaša.

Marcos Tavares bo najbrž domačemu vratarju Igorju Neneziću prinesel dosti dela   Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Marcos Tavares bo najbrž domačemu vratarju Igorju Neneziću prinesel dosti dela  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > “Delilec krivice” Dragoslav Perić (njegove mojstrovine boste lahko danes občudovali v Ankaranu) se namreč ni ustavil zgolj pri enajstmetrovki za Ljubljančane, temveč je še izključil Miho Gregoriča; najbrž zato, ker je v dvoboju z Nikolo Nikezićem utrpel prekršek. V duhu prizadevanja za privlačno igro bi lahko cinično ugotovili “prav mu je, zakaj pa ni takoj padel kot hlod,” toda nesrečna - recimo ji pač tako - presoja kranjskega sodnika prinaša še tretjo posledico, kajti Novogoričan bo moral ob že sicer oslabljeni obrambi izpustiti srečanje z Mariborom. Dolgoročno sta namreč poškodovana Matej Mavrič Rožič ter Damir Hadžić, zaradi zlomljenega zapestja ostaja pod vprašajem Denis Halilovič, istrskega prvoligaša pa je še dodatno razjezil četrti letošnji rumeni karton Miroslavu Čovilu, ki bo ravno tako obsedel na tribuni.

Glavni in odgovorni mož FC Luke Koper Ante Guberac po gostovanju na Stožicah ni izbiral besed: “Sodniku bi lahko na prsi pripeli kar grb Olimpije,” njegov sin Ivica Guberac pa je s pomenljivim izrazom sarkastično ugotovil: “Če je sodnik videl prekršek, je pač bil.”

Kljub vsemu skušajo na Ljubljanski 2 čimprej pozabiti na ljubljanski poraz, navsezadnje v Istro prihaja Maribor, ki za kanarčke vedno pomeni poseben motiv, kar je poudaril tudi pomočnik trenerja Rodolfa Vanolija,Alen Šćulac: “Za nas na klopi so takšna srečanja najlažja, saj igralcev ni potrebno posebej motivirati. Jasno je, da imamo nekaj težav s sestavo zadnje vrste, toda verjamemo v svojo kakovost. Če odigramo kot znamo, lahko premagamo vsakogar!”

Tudi Guberac mlajši je že po sredinem gostovanju z enim očesom pogledoval proti vijolicam: “Kaj nam pa preostane? Moramo dvigniti glave in z vsemi močmi napasti Maribor.” Prav gotovo Gubi še ni pozabil poletnega gostovanja na Ljudskem vrtu, ko je sicer dosegel svoj edini letošnji zadetek, toda teniški poraz z 1:6 je dovolj velik razlog za poseben motiv, pri čemer je v gneči pod vrhom pomembna tudi vsaka točka. Mimogrede, Luka Koper je med tednom še podpisala prvo pravo pogodbo z nadarjenim napadalcem Alenom Krajncem, ki je komaj dopolnil 18 let, v mlajših kategorijah pa zabija kot za stavo.

BORIS PLANINC


Najbolj brano