Zavrč: palček med velikimi

Pred nogometaši Gorice je tretje prvenstveno gostovanje. V četrtem krogu se bodo pomerili z novincem Zavrčem. Na pot so se odpravili že včeraj, prenočili pa so na Ptuju.

Uroš Celcer (desno) je v prvih treh krogih vselej začel tekmo v novogoriški začetni enajsterici  Foto: Leo Caharija
Uroš Celcer (desno) je v prvih treh krogih vselej začel tekmo v novogoriški začetni enajsterici  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Če se ozremo po razpletih uvodnih krogov, potem lahko varovanci Luigija Apollonija upajo na pozitiven izid. Z dveh gostovanj so prinesli štiri točke. Po drugi strani pa rezultatski trend ni posebej spodbuden. Prvenstvo so odprli z zmago, ga nadaljevali z remijem, v minulem krogu pa so doma izgubili z Domžalami.

Statistike na začetku sezone sicer ne gre jemati kot suho zlato, kar še posebej velja za nepredvidljivost slovenske nogometne scene, kjer je edina stalnica v zadnjih letih Maribor. Preostale ekipe v prvi ligi iščejo svoj prostor pod soncem oziroma razmerja moči še niso začrtana.

Naša napoved - zmaga domačih : remi : zmaga gostov - 30:40:30.

Tudi Novogoričani sodijo v to kategorijo moštev, pri čemer je veliko odvisno od italijanske sestavljanke. Igralska križanka se namreč rešuje sproti in spotoma. V tem tednu sta bila registrirana zvezni igralec Luca Berardocco in napadalec Gianvito Misuraca, ki bi lahko rešil tegobe novogoriškega napada, povezane z učinkovitostjo. Doma je ostal Amedej Vetrih, ki se je poškodoval na tekmi z Domžalami, tako kot tudi rezervni vratar Vasja Simčič. Ker nominalno tretji čuvaj mreže Januš Štrukelj, ki ima status posojenega igralca Brd, zaradi starostne omejitve ne more braniti barv matičnega kluba, bo na rezervni klopi donedavni mladinec, komaj 17-letni Matija Radikon.

Sicer pa bodo Novogoričani jutri dopoldne opravili še trening v Kidričevem. Po kosilu in počitku v nastanitveni bazi na Ptuju pa jih čaka pot v bližnji Zavrč, kjer se v vsakem primeru obeta vroč sobotni večer. Novinec v ligi Zavrč zmaguje na krilih prvoligaškega zanosa, zvestih privržencev pa tudi konkurenčne zasedbe, ki ima močan hrvaški pridih. Hrvaško kolonijo je ta teden okrepil še napadalec Dino Kresinger.

Pod taktirko starega znanca s slovenskih zelenic Viktorja Trenevskega so za uvod v Ljudskem vrtu večji del tekme držali v šahu Mariborčane, v drugem krogu so doma premagali Celjane, pretekli konec tedna pa so dosegli še prvo gostujočo zmago v Kranju. Sodeč po zavzetosti, s katero k nogometnemu projektu v Zavrču pristopa predsednik Roman Vuk, ki je na čelu kluba od ustanovitve leta 1998, potem se ni bati, da bi moštvo v občini s 1500 prebivalci (statistični podatki so iz leta 2009) v prvi ligi plesalo le eno sezono.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano